Την περίπλοκη κατάσταση που δυσχεραίνει τη θέση των γιατρών σχολιάζει ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας

Κι ενώ οι  επιστρατευμένοι γιατροί έχουν κατανεμηθεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου,  για τις  περιπτώσεις  άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. 
Οι γιατροί μπορούν να αρνηθούν μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας. Από το υπουργείο Υγείας επισημάνθηκε προς τους Ιατρικούς Συλλόγους ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν αστική ευθύνη και καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ. 
Η ιατρική κοινότητα φαίνεται να βάλλεται από τις εξελίξεις και τον τρόπο που επέλεξε να διαχειριστεί η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση την ασφυκτική κατάσταση στο σύστημα υγείας.
Ο γιατρός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιορισμού Διασποράς Κορονοϊού κ. Γιώργος Ζέρβας, σχολιάζει σχετικά :

"Σε καιρό πανδημίας, την ώρα που το υγειονομικό μας σύστημα πιέζεται επικίνδυνα, η αντιπολίτευση καλεί τον λαό σε συγκεντρώσεις και η κυβέρνηση στέλνει φύλλα επιστράτευσης σε συναδέλφους ενώ υπάρχουν γιατροί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω προκηρύξεων, για να καταλάβουν μια μόνιμη θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ας επικρατήσει επιτέλους από όλους μας η λογική και να γίνει αφορμή η πανδημία, ώστε να θωρακιστεί σωστά η Δημόσια Δωρεάν Υγεία στη χώρα μας!!!!"