Παρέμβαση Βασιλακόπουλου: Να ανοίξει λιανεμπόριο και εστίαση και Πάσχα στο χωριό


Κάμψη της πορείας του ιού από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως είναι υπαρκτή η ανάγκη για άνοιγμα της αγοράς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού εντός των σπιτιών.

«Θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος πρότεινε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις, με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα στις κωμοπόλεις.

Στην συνέχεια, ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, καθώς όπως τόνισε, η πιθανότητα μετάδοσης έξω είναι μικρότερη.

Tέλος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους.