Γιατί μετατέθηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

 


Την ασφαλέστερη οδό για μια βαθμιαία άρση των περιορισμών και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας αναζητά η κυβέρνηση.

Για τη χρονική μετάθεση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, που εκτάκτως είχε ενταχθεί στον σημερινό προγραμματισμό ώστε να προσδιοριστούν οι διαδρομές του «οδικού χάρτη» της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, φαίνεται ότι επικράτησε η προσέγγιση που ζητούσε επιπλέον χρόνο και πληρέστερη αποτύπωση των επιδημιολογικών συνθηκών.

Σε αυτό το πεδίο, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κρίθηκε απαραίτητη η εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων τόσο του τρέχοντος εικοσιτετραώρου όσο και της Πέμπτης.

Επιπρόσθετα, θεωρήθηκε ως χρήσιμη και μια επαναληπτική ανάλυση στην εικόνα της περασμένης Τρίτης, στην οποία καταγράφηκε μια σχετική αύξηση του αριθμού θετικότητας.

Εξέλιξη που αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλοί που παρουσίασαν συμπτώματα κατά τη διάρκεια του τριημέρου που προηγήθηκε, προσήλθαν για τον διαγνωστικό έλεγχό τους, στην διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Τούτων δοθέντων, κρίθηκε σκόπιμο να παρακολουθηθεί κατά τις προσεχείς ημέρες η συγκεκριμένη παράμετρος.

Πρακτικά, όπως αναφέρεται από αρμόδιες πηγές, αυτό δεν μεταβάλλει την πάγια διαδικασία που προβλέπει την παράδοση των εισηγήσεων κάθε Παρασκευή και την λήψη των αποφάσεων κατά την ίδια ημέρα.

Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι παρά την αναβολή, ακόμη και τυχόν αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο, που θα χρειαστεί να εφαρμοστούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο, μπορούν να αποφασιστούν μια ημέρα νωρίτερα.

cnn.gr