Από το Μάϊο τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, στα σκαριά είναι  η νομοθετική διάταξη για την άρση ακινησίας των οχημάτων και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, η οποία  αναμένεται να δοθεί φέτος σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε πέρυσι. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος μελετά τα δεδομένα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να επανεκκινήσουν τα οχήματά τους καταβάλλοντας  αναλογικά τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι, εάν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε άρση της ακινησίας από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να πληρώσει τα μισά ετήσια τέλη κυκλοφορίας, ενώ εκείνος που θέλει να κινήσει το όχημά του για τρεις μήνες θα πληρώσει τα 3/12 των τελών κυκλοφορίας. Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα, για δεύτερη χρονιά, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. 

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής διάταξης, η οποία θα κατατεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Βουλή προς ψήφιση ώστε να  διευκολυνθούν οι πολίτες που θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του ενός έτους, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και η αύξηση των κρατικών εσόδων από την άρση της ακινησίας οχημάτων για τα οποία δεν θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας.

Τα στοιχεία λένε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία αυτοκινήτων και δικύκλων. Εκτός, όμως, από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες οχημάτων, τη δυνατότητα να λάβουν πίσω τις πινακίδες τους θα έχουν και όσοι τις έχουν καταθέσει στις κατά τόπους εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews