Ανακοίνωση- Παρέμβαση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τα κρούσματα στο Μετόχι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


H Ανακοίνωση- Παρέμβαση των Δημοτικών Συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κου Κώστα Κέκη και κου Κώστα Καρτελιά  για τα κρούσματα στην κοινότητα  Μετοχίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αναφέρει:
Μετά τα 26 κρούσματα που προέκυψαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουν περάσει 6 ημέρες και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν έχει γίνει απoλύτως τίποτα !!!

Όπως αποκάλυψε με την επιστολή του ο Προέδρου του Τ.Κ. Μετοχίου προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, οι κάτοικοι της Κοινότητας Μετοχίου, ακόμα αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.

Το Μετόχι Διρφύων είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια. Την Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος με την διαδικασία των rapid τεστ σε 200 από τους 250 κατοίκους του χωριού 21 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον ιό από τον συγκεκριμένο έλεγχο και άλλοι πέντε βρέθηκαν θετικοί στον ιό από άλλο δειγματοληπτικό κέντρο σύνολο 26. 

Ο γιατρός του ΕΟΔΥ που ήταν παρών στην διαδικασία την συγκεκριμένη μέρα ανέφερε ότι πρέπει άμεσα το χωριό να « κλείσει λόγω αυξημένης επικινδυνότητας διασποράς του ιού».

Στην πραγματικότητα η περιοχή βρίσκεται σε lockdown όλες αυτές τις ημέρες και το χωριό δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα απαραίτητα. Υπάρχουν αρκετοί υπερήλικες, οι οποίοι χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε φάρμακα κ.λ.π.. Η προμήθειά του ψωμιού της ημέρας έχει σταματήσει, γινόταν από φούρνο όμορου Δήμου, μετά την εξάπλωση του κορονοιού η διανομή του σταμάτησε λόγο του φόβου της εξάπλωσης. Αξίζει να καταγραφεί ότι στο χωρίο δεν υπάρχει φούρνος.

Εύλογη η ανησυχία και είναι δικαιολογημένη η αντίδραση του Πρόεδρου και των κάτοικων της κοινότητας Μετοχίου Διρφύων που ζητούν ενημέρωση και οδηγίες για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού. Ωστόσο παλεύουν μόνοι τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση με την εξέλιξη των γεγονότων αυτών ζητάμε από την μεριά μας να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, να ενημερώσετε τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί οριστική λύση στο σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα. Επίσης να μας ενημερώσετε για τις μέχρι τώρα ενέργειες σας και την εξέλιξη της υπόθεσης.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Κέκης Κώστας Καρτελιάς