Ο Δ.Σ Παναγιώτης Αναγνώστου εξηγεί τους λόγους που αρνήθηκε, να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό 2021 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου μετά την συνεδρίαση του Δ,Σ για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου του  έτους 2021 στις 5 Μαρτίου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε, να ψηφίσει τον εν λόγω Προϋπολογισμό. 
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνώστου ανέφερε τα ακόλουθα  :

"Με αφορμή την αρνητική ψήφο μου στον προϋπολογισμό του Δήμου θα ήθελα να γνωρίσω τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκα στην ενέργεια αυτή:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η επιτροπή με την ονομασία "Συμβιβαστική επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφόρων" του Δήμου με απόφασή της, την οποία υιοθέτησε και η Δημοτική Αρχή, διέγραψε χρηματικό ποσό 21.232,70 ευρώ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ Α.Ε., που αφορούν δημοτικά τέλη καθαριότητας ,ηλεκτροφωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων των ετών 2011, 2012 και α' τετραμήνου του 2013.

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είχε ως αντικείμενο την κατασκευή εγκαταστάσεων μεταφοράς φυσικού αερίου για την λειτουργία, της υπό κατασκευής μονάδας Νο5, παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, του ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ Α.Ε.

Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής της Μονάδας αυτής από 1η Οκτωβρίου του 2010 και επειδή το φυσικό αέριο ήταν απαραίτητο για την δοκιμαστική και στη συνέχεια λειτουργία της Μονάδας, είχα την άμεση εποπτεία της χρονικής εξέλιξης της κατασκευής των εγκαταστάσεων του ΔΕΣΦΑ.

Μετά και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων στην εν λόγω επιτροπή, που αποδεικνύουν ότι καλώς εισπράχθηκαν τα δημοτικά τέλη εκείνης της εποχής από την τότε δημοτική αρχή, θεωρώ ότι η διαγραφή του χρηματικού αυτού ποσού, συνιστά αφαίρεση εσόδων από τον εν λόγω προϋπολογισμό.

Γι' αυτούς τους λόγους αρνήθηκα να ψηφίσω τον προϋπολογισμό του Δήμου του έτους 2021.

Οι αντιδράσεις που ακούστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο με το τέλος της σχετικής μου ομιλίας, με περιεχόμενο "μας κουράσατε" και άλλες απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον μου καθώς και "άναρθρες κραυγές", δεν ωφελούν κανέναν.

Η παιδεία μου, δεν μου επιτρέπει να σχολιάζω χαρακτηρισμούς αυτού του είδους. Όμως σίγουρα, όλοι αυτοί σου προκαλούν θλίψη, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτοί αποφασίζουν για την καθημερινότητα του πολίτη αυτού του Δήμου.
Παρά ταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Συμβούλους, να συμβάλλουν, ο καθένας από τη θέση του, να διατηρηθεί το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου στη θέση που του αρμόζει.
Ας μην αφήσουμε την ευτέλεια να επικρατήσει."