Εθελοντές Διασώστες της SAR 312 "έσωσαν" ότι μπορούσαν από τα ερείπια του Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου Ελασσόνας

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Εύβοιας SAR 312 συνέλεξαν και έσωσαν ότι μπορούσαν από τον μισογκρεμισμένο Άγιο Δημήτριο Μεσοχωρίου Ελασσόνας.

Όπως η ίδια η ομάδα σημειώνει :
Αψηφώντας κάθε κίνδυνο ο πατήρ Θεόδωρος, δύο εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Ευβοίας S.A.R. - 312 και ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου μπήκαν στο εσωτερικό της μισογκρεμισμένης εκκλησίας με μοναδικό στόχο να σώσουν ότι περισσότερο μπορούσαν.
Παρά το γεγονός πως εδώ και δέκα συνεχόμενες ημέρες (από την περασμένη Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021) οι σεισμικές δονήσεις δεν λένε να σταματήσουν να ταρακουνούν ολόκληρο το νομό Λάρισας και ιδιαίτερα τα χωριά Ελασσόνας και Τυρνάβου, οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο εσωτερικό του Ιερού Ναού θέλοντας να βγάλουν ότι μπορούν εικόνες και κειμήλια.
«Να κι άλλο, σκάψτε εδώ» έλεγε ο πατήρ Θεόδωρος καθώς έβγαζε με τα χέρια του τα μπάζα και το χώμα δίνοντας θάρρος στους υπόλοιπους να συνεχίσουν.
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ήταν σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ένας ιερός ναός πραγματικό στολίδι, εντυπωσιακός στην είσοδο του χωριού.
Από τον πρώτο σεισμό, είχαν δεχθεί μεγάλο χτύπημα τόσο το ρολόι όσο και το καμπαναριό, τα οποία όμως δεν άντεξαν στον δεύτερο σεισμό και έπεσαν.
Οι άνθρωποι του χωριού είναι ήδη πληγωμένοι καθώς το πολλαπλό χτύπημα του «εγκέλαδου» άφησε χωρίς κατοικία αρκετές οικογένειες γεμίζοντας με σκηνές την περιοχή.