Κάποιοι βιάζονται να ανακοινώσουν το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης
Μεγάλο θέμα έχει ανοίξει, ο φόβος για πιθανή Υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Κύμης. Πολλοί έχουν θορυβηθεί και συνεχείς ενέργειες γίνονται από όλους τους χώρους για να προλάβουν την οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη. Μάλιστα κάποιοι βιάζονται να ανακοινώσουν και το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής Υγείας.
Προβλήματα στον χώρο της υγείας υπήρχαν και φυσικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, πολλώ δε μάλλον εν μέσον πανδημίας καθώς έχουμε και μεγάλη αιμορραγία σε ιατρούς επειδή εκείνοι επιλέγουν να εργάζονται στο εξωτερικό.

Έλλειψη σε ιατρούς, στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου υπήρχε και παλαιότερα, υπάρχει και τώρα, αλλά τώρα γίνονται προσπάθειες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και όχι απλά να αντιμετωπισθεί.  Δεν ξεχνάμε ότι και παλαιότερα όταν Διοικητής ήταν ο κ.Παναγιώτης Τζαφέρος  όπως και όταν ανέλαβε την Διοίκηση ο κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, μέχρι και σήμερα, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με μετακινήσεις ιατρών.  

Στην  περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου ΚΥΜΗΣ και όχι μόνο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές  του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κου Φώτη Σερέτη,  επιβάλλεται άμεσα να γίνουν τοπικές στοχευμένες προσλήψεις, δίνοντας κίνητρα στους Ιατρούς για να επιλέξουν, να εργαστούν στην Κύμη.
Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε να έχει αλλάξει ήδη  ο οργανισμός του νοσοκομείου κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη.
Ωστόσο προσπάθεια αλλαγής του οργανογράμματος έγινε από την τωρινή Διοίκηση φέρνοντας προς ψήφιση στο Δ.Σ νέο τροποποιημένο οργανισμό το καλοκαίρι του 2020, το οποίο θα έλυνε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Γ.Ν ΚΥΜΗΣ,  όμως δεν ψηφίστηκε καν αλλά πήρε αναβολή..
Σημαντικό είναι, να τονίσουμε πως -δεν υπήρξε αδράνεια όπως φημολογείται, αλλά-  έγινε εκ νέου προσπάθεια από την Αν. Διοικήτρια  κα Αγγελοπούλου, με κατάθεση προς ψήφιση, καινούργιου οργανογράμματος το φθινόπωρο του 2020, δηλαδή λίγους μήνες μετά, με μικρότερες απαιτήσεις σε θέσεις ιατρών, το οποίο τελικά και ψηφίστηκε θετικά και είναι τώρα προς έγκριση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια