Επίσκεψη Περιφερειάρχη Σπανού και Αντιπεριφερειάρχη Κελαϊδίτη στην Ενορία Περιβολίων για την κατασκευή του Πνευματικού ΚέντρουΜεγαλοπρεπή και συγκινητική Υποδοχή επιφύλαξε η Ενορία Περιβολίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη, στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κο Ηλία Μπουρμά και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Ευάγγελο Κούκουζα, κατά την άφηξή τους στο χώρο όπου ανεγείρετε το Πνευματικό Κέντρο Περιβολίων, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.
Δύο μικρά κοριτσάκια με λουλούδια στα χέρια περίμεναν στην είσοδο του αύλιου χώρου του Ναού την ηγεσία της Περιφέρειας ενώ μόλις έφτασαν, οι καμπάνες ήχησαν σεμνά λόγω της Μ.Δευτέρας.
Τα παιδάκια προσέφεραν τα λουλούδια στον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, αποδίδοντας τους λόγια ευχαριστιών για την καθοριστική Συμβολή της Περιφέρειας στην απόκτηση Πνευματικού Κέντρου στο χωριό τους, λέγοντας :
Καλώς ήρθατε, Αξιότιμοι!
Σας προσφέρουμε αυτό το ελάχιστο δώρο αγάπης όπως εσείς μας προσφέρετε την χρηματική βοήθεια σας από την Περιφέρεια για το Πνευματικό μας Κέντρο, όπου μόλις τελειώσει θα κάνουμε πολλά Θεάρεστα πράγματα!
Θα βοηθάμε τους φτωχούς, θα κάνουμε κατηχητικά, εκδηλώσεις και πολλά ακόμη...
Σας ευχαριστούμε πολύ!!!»

Τον Λόγο έλαβε, για να καλωσορίσει τους επίτιμους επισκέπτες, ο Υπεύθυνος κ. Αναστάσιος Ρέτσας και Αναγνώστης της Μητροπόλεως Καρυστίας, μεταφέροντας εξ αρχής, την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος λόγω των ημερών δεν ήταν δυνατή η παρουσία του στον χώρο. Αν και όπως επισήμανε πρόσφατα επισκέφτηκε τον Ναό και παράλληλα διαπίστωσε με μεγάλη ικανοποίηση ότι η κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Ο κ. Ρέτσας τόνισε, ως σημαντικό γεγονός, την συνεργασία μιας Αρχής και ιδίως της Περιφέρειας με την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη Αξία της εν μέσω δύσκολης χρονικής περιόδου, καθώς βρισκόμαστε όπως είπε σε μια Εποχή, της Κρίσης και της Απαξίωσης Αξιών και Θεσμών .
«Έχετε αγκαλιάσει ένα σημαντικό έργο, όχι μια απλή αίθουσα, όπου θα λαμβάνουν χώρο μόνο συνάξεις από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας όπως Γάμους, Βαπτίσεις, Εξόδιους Ακολουθίες αλλά είστε ενεργά δίπλα σε μια Νέα, Σύγχρονη Κοιτίδα Πνευματικού, Πολιτιστικού, Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού Έργου.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιστοίχως ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός, απευθύνθηκε στον Υπεύθυνο κ. Ρέτσα Αναστάσιο χαρακτηρίζοντας τον αξιότιμο και φίλο του, επιβεβαιώνοντας την αγαστή συνεργασία με την οποία συμπορεύονται και συνλειτουργούν ώστε να συντονίζουν όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την γρήγορη ολοκλήρωση που προσβλέπουν, το οποίο όπως διαπίστωσε, βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από ότι περίμενε, πράγμα για το οποίο έδωσε τα εύσημα στον ανάδοχο πολιτικό μηχανικό κ. Μούντριχα.
Φανερά ικανοποιημένος με την πορεία του έργου, ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την αξιοποίηση της συμβολής της περιφέρειας στο μέγιστο βαθμό ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θα είναι κοντά σε όλες τις ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση, σε οτιδήποτε χρειαστεί!
Ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός, ζήτησε να διαβιβαστούν τα σέβη του, οι ευχαριστίες του και οι θερμότερες ευχές του προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Σεραφείμ ο οποίος με μαχητικότητα φροντίζει για όλες τις προκλήσεις της Μητροπόλεως του.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο αντιπριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο οποίος επισήμανε την ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου και την αισιοδοξία που αποπνέει, ως οδηγός να ξεπεράσουμε τις ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της πανδημίας και των υπόλοιπων προβλημάτων που έχει συναντήσει η Εύβοια. Η Περιφέρεια μέσα από το τεχνικό της πρόγραμμα συνεχίζει, με παρεμβάσεις και έργα που προσφέρουν με πολλαπλασιαστή στην παιδεία και στην πνευματική καλλιέργεια που χρειάζεται για να προχωρήσει ο λαός με ελπίδα. Τόνισε πως η Περιφέρεια είναι δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη με όλες τις δυνάμεις της, για περισσότερες χαρμόσυνες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Ακολούθησε, από τον κ. Ρέτσα, εμπεριστατωμένη περιγραφή του έργου, καθώς επίσης και πλήρη ενημέρωση για την έως στιγμής συνεργασία με την Διευθύντρια των Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, Προϊσταμένη κ. Χατζηπάκου, για την Επιβλέπουσσα κ. Μπόκαρη αλλά και για τον ανάδοχο του έργου κ. Μούντριχα καθώς δεν έχει διακριθεί κάποιο σημαντικό κόλλημα έως στιγμής και όλα γίνονται κάτω από καθημερινή επικοινωνία τόσο με τον Διευθυντή της Ναοδομίας όσο και με τον Σεπτό Επίσκοπο κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια όλοι μαζί προσκύνησαν και προσευχήθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγιάς.
Πριν αποχωρήσουν, τους προσφέρθηκε κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όμορφα λιτά πασχαλινά δωράκια από το Bazzar του Ναού.

BINTEO Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για την ανέγερση του Πνευματικού ΚέντρουΒΙΝΤΕΟ Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Κελαϊδίτης 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια