Θεαματικά αποτελέσματα εξωραϊσμού στα Βίταλα από ενέργειες του Πρόεδρου και του Δ.Σ Απανταχού Βιταλιωτών [ΦΩΤΟ]Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βιταλιωτών "ΤΑ ΚΟΤΥΛΑΙΑ", σε μια προσπάθεια συντήρησης αλλά και βελτίωσης της εικόνας του χωριού των Βιτάλων Δ.Ε Κύμης, εργάστηκαν με ζήλο και πέτυχαν τον στόχο τους, να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού της μικρής πλατείας του χωριού και άλλων δύο (2) προηγούμενων έργων πνοής και ιστορικής σημασίας για τα Βίταλα.

Το δραστήριο και δημιουργικό πνεύμα του Προέδρου του Συλλόγου, και Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, κου Δημήτρη Δεμερούτη είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή και παραδειγματικό.
Ο κ. Δεμερούτης έχει αποδείξει πως με αληθινή θέληση, καλή συνεργασία και κάποια χρήματα, γίνονται "θαύματα" ειδικά στα χωριά, που εγκαταλείπονται και δεν πρέπει να χάσουν το ενδιαφέρον τους αλλά αντίθετα να γίνουν πιο φιλόξενα και να έλκουν, εκείνους που θέλουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές ή τα Σαββατοκύριακα που αναζητούν λίγη χαλάρωση, από το στρες των μεγαλουπόλεων.


Για αυτές τις εργασίες ανάπλασης στα Βίταλα, τα έξοδα ανέλαβε ο Σύλλογος Απανταχού Βιταλιωτών ενώ καθοριστική ήταν η προσωπική εργασία του Προέδρου και ο εθελοντισμός που επέδειξαν τα μέλη του, οι συγχωριανοί.

Ο πρόεδρος κ. Δεμερούτης και τα μέλη των δύο τελευταίων εκλεγμένων Δ.Σ. Τσοτσορού Ιφιγένεια, Καρατζογιάννη Αικατερίνη (ταμίες) Ιακώβου - Κρινή Άννα, Γέραλη Ελένη (γραμματείς) Χουριαράς Βελισάριος, Βαρλάμου Ευαγγελία, Καλογιάννη Ευαγγελία, Βελισαράκου Ευανθία, Χουλιαράς Ιωάννης ολοκλήρωσαν τις εργασίες εξωραϊσμού στο οικόπεδο που δώρισε ο αείμνηστος ευεργέτης των Βιτάλων Δεμερούτης Ευάγγελος πριν από πολλά χρόνια στην είσοδο του χωριού.

Όλα ξεκίνησαν το 2018. Κτηνοτρόφοι του χωριού τότε πρόσφεραν κατσίκια για λαχειοφόρο αγορά στο ετήσιο μνημόσυνο του ευεργέτη μετά από πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου, για εξωραϊσμό της μικρής πλατείας στην είσοδο του χωριού.
Με συντονισμένες και προγραμματισμένες ενέργειες που δρομολόγησε ο πρόεδρος κ. Δεμερούτης και με την βοήθεια που του προσέφερε η ταμίας για την αναζήτηση πληροφοριών, προχώρησαν σεβόμενοι την αισθητική και το περιβάλλον, σε πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις. Οι οποίες όπως μας αναφέρει ο κ. Δεμερούτης αφορούν τον καθαρισμό, αστάρωμα και ελαιοχρωματισμό του μεγάλου τοιχίου με τσιμεντόχρωμα ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν εικαστικές δημιουργίες μεγάλων διαστάσεων με θέμα «Παραλία Θαψά» και «Μύλος Σαντά».
Έγινε επίσης, κατασκευή και τοποθέτηση μεγάλου χάρτη με τα χωριά του Δήμου γύρω από τα Βίταλα.
Προστέθηκε περίφραξη στην πλατεία με γαλβανισμένα κάγκελα.
Δημιουργήθηκαν δύο μεγάλα παρτέρια στο πέταλο με πέτρα Βιτάλου και έγινε διαμόρφωση μερικού χώρου με παγκάκι και τραπέζι.
Δεντροφυτεύτηκαν τα παρτέρια κι έγινε καθαρισμός ενώ έκτοτε συνεχώς γίνεται συντήρηση.
Τοποθετήθηκαν πινακίδες καλωσορίσματος και πινακίδα για τον περιβάλλον
Προσφέρθηκαν τα υλικά και εργασία για την προετοιμασία σκυροδέματος στο χώρο του παρκινγκ
Άλλο ένα παγκάκι προστέθηκε δίπλα στα μεγάλα πέτρινα παρτέρια όπου έγινε και νέα δεντροφύτευση.

Ο πρόεδρος και οι χωριανοί έχουν μπει σε πλήρη τροχιά δημιουργίας, φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα κι αυτό τους δίνει, όπως καταλάβαμε, μεγαλύτερη ώθηση για να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο τους.
Ο κ. Δεμερούτης δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες, για την προσφορά τους, και την στήριξη αυτής της προσπάθειας μέχρι σήμερα :
Στους κτηνοτρόφους του χωριού αλλά και όσους συμμετείχαν στη λαχειοφόρο αγορά από Αλιβέρι μέχρι Βίταλα.
Στους εθελοντές Καλογιάννη Ιωάννη, Ιακώβου Δημήτριο, Μάρκο Ευάγγελο, Γέραλη Βασίλειο, Δεμερούτη Νικόλαο αλλά και τους συγχωριανούς
Στην κοινότητα Βιτάλων και τον πρόεδρο Γέραλη Ιωάννη για το σκυρόδεμα στο χώρο του παρκινγκ, τα κολωνάκια και το φωτισμό (λαμπτήρα Led).

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δεμερούτης τόνισε :

"Εύχομαι και αυτή η πλατεία να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία, τους Βιταλιώτες αλλά και τους επισκέπτες του χωριού, όπως συμβαίνει και με τα δύο προηγούμενα έργα που έχει εξωραΐσει ο εκπολιτιστικός σύλλογος, την κατασκευή βρύσης με πέτρα Βιτάλου στον Αραιό (με παγκάκια, κάγκελα, πινακίδες, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση πλακιδίων και είδη υγιεινής στην τουαλέτα του αγροτικού ιατρείου, ελαιοχρωματισμό κλπ) και τον εξωραϊσμό της Βρύσης Μουρές -που σύντομα θα ολοκληρωθεί με καθαρισμό, ελαιοχρωματισμό και παγκάκι-.αλλά και με τις 30 πινακίδες που έχουμε κατασκευάσει και τοποθετήσει, μαζί με τη μεγάλη πινακίδα για τον ευεργέτη στο Δεμερούτειο Πνευματικό Κέντρο, προς ενημέρωση των επισκεπτών σε ιστορικά σημεία του χωριού.
Για να πετύχουμε όλα αυτά χρειάστηκε πολύ προσωπική δουλειά από όλους μας στο σύλλογο και τους εθελοντές του οποίους ευχαριστώ θερμά για την πολύ καλή συνεργασία"

Οι εικόνες που μας παραθέτει ο Σύλλογος δείχνουν πόσο ομορφότερος μπορεί να γίνει ένας τόπος αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον και φροντίδα.
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια