Πρόεδρος κοινότητας Αμαρύνθου Ζαχαριάς : " Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρωγός των θεμάτων της περιοχής μας κατ’ επανάληψη "
Την Μ. Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, οι αντιπεριφερειάρχες, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Ηλίας Μπουρμάς Τουρισμού και Πολιτισμού και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, επισκέφτηκαν την Αμάρυνθο Ευβοίας λόγω του έργου ανάπλασης της παραλίας της Αμαρύνθου, για το οποίο υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας . Τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Ζαχαριάς Κωνσταντίνος.

Σχετικά με την επίσκεψη αυτή ο πρόεδρος της κοινότητας Αμαρύνθου κ. Ζαχαριάς ανέφερε τα εξής :
"Ενημερωθήκαμε για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες και θα είναι συγχρονισμένο με τις ανάγκες των παραλιακών επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής μας και με ημερομηνία έναρξης των εργασιών στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2021.
Επί της ευκαιρίας αναφέραμε στον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη και άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινότητά μας όπως ο περιφερειακός δρόμος Αμαρύνθου. Επίσης το κλειστό γυμναστήριο Αμαρύνθου για το οποίο έχει έχει ήδη σταλεί αίτημα από το Δήμο Ερέτριας να ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας. Άλλα θέματα είναι η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην Αμάρυνθο, η οριοθέτηση του Σαρανταπόταμου καθώς και την διαπλάτυνση της γέφυρας που καταλήγει στο Γεράνι, ακόμη η επέκταση του αλιευτικού καταφύγιου της Αμαρύνθου και τέλος την επαναφορά του ράλλυ Αμαρύνθου.
Τα αιτήματα ακούστηκαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον. Είμαστε σίγουροι ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα σταθεί και πάλι αρωγός των θεμάτων της περιοχής μας όπως κατ’ επανάληψη έχει κάνει και στο παρελθόν."

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια