Δωρεάν self-tests για τους εργοδότες και για τους αυτοαπασχολούμενους ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας


Δωρεάν self-tests για τους εργοδότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, όπως θεσπίστηκε  για τους εργαζομένους ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας από την Πολιτεία. Το πλήρες αίτημα του Φορέα, προς τους Υπουργούς, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, Υγείας κ. Β. Κικίλια,  Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδ. Γεωργιάδη, έχει ως ακολούθως.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

    Με την παρούσα χαιρετίζουμε την απόφαση για την υποχρεωτική χρήση self-tests των εργαζομένων σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Πρόκειται για μία απόφαση καίριας σημασίας, δεδομένου ότι θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, ως απόλυτη προτεραιότητα, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κατ΄ επέκταση μια απόφαση που θα υποστηρίξει την επιστροφή στην κανονικότητα και στην ομαλή επαναλειτουργία της αγοράς, παράλληλα δε, θα αποτρέψει τη δημιουργία συνθηκών που θα επιβάλλουν την εφαρμογή επιπλέον lockdown.

Πλέον όμως των ανωτέρω, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η σχετική ΚΥΑ αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των δωρεάν – ένα την εβδομάδα - αυτοδιαγνωστικών self-tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί ερωτηματικά.

    Προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι δεν προβλέπει κατά τον ίδιο τρόπο, δωρεάν διενέργεια self-tests ανά εβδομάδα, για τους εργοδότες, όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι  κατά συνέπεια καλούνται να καλύψουν ένα επιπλέον υποχρεωτικό έξοδο, εν μέσω μίας πρωτοφανούς και πολύ δύσκολης, για αυτούς, οικονομικής συγκυρίας.
    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια