Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου - Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν
Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν
 τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ γι αυτή την Κυριακή 16/5 και την επόμενη  Κυριακή 23/5, έδωσε με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η κυβέρνηση.
 
Η απόφαση αφορά τα καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, φούρνοι, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7:00 έως  τις 22:30.
Για την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1:00 τα μεσάνυχτα ενώ τα φαρμακεία και τα πρατήρια λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα εμπορικά  καταστήματα, τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά, τους χώρους παροχής  υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ Θα μπορούν να λειτουργούν, προαιρετικά,με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, τις καθημερινές από τις 07:00 έως τις 22:30.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια