Απεργιακή Συγκέντρωση Πέμπτη 6 Μάη στο Αλιβέρι


135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο, έναν αιώνα μετά την καθιέρωση της 8ωρης εργασίας στην Ελλάδα,  η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι αναχρονιστικό οι εργαζόμενοι να έχουμε σταθερό εργάσιμο χρόνο, χρόνο για ξεκούραση και για τις οικογένειές μας.

Είναι πρόκληση να μας λένε πως είναι «επιθυμία των εργαζομένων» η 10ωρη δουλειά και πως θα ισχύει «με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου» την ώρα που στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί η τρομοκρατία της εργοδοσίας υπό την απειλή της απόλυσης, την ώρα που τα συνεχή 10ωρα επικρατούν όποτε θέλει ο εργοδότης, ενώ είναι καθεστώς σε κλάδους όπως ο τουρισμός και ο επισιτισμός. 

Αυτές οι συνθήκες μας οδηγούν σε επαγγελματικές ασθένειες, σε ατυχήματα που μας σακατεύουν, ακόμη και σε θανάτους, όπως πριν περίπου έναν μήνα στο Γυμνό που κάηκαν 3 συνάδελφοί μας. Μετά τους συνεχόμενους νόμους των κυβερνήσεων που καταργούν τα δικαιώματά μας και κάνουν τη ζωή μας λάστιχο τώρα θέλουν να μας δώσουν τη χαριστική βολή, για να μας μετατρέψουν σε εργαλείο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! 

Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουμε τη σφαγή μας. Για αυτό, μαζί με την κατάργηση του 8ωρου, φέρνουν και το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Συνέχεια των ρυθμίσεων που βάζουν εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελεί η ρύθμιση για την ψηφιακή ψηφοφορία, ο περιορισμός των διαδηλώσεων και η αστυνομοκρατία που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση.

Αντί για κατάργηση του 8ωρου και των δικαιωμάτων μας,

μέτρα προστασίας από την πανδημία και ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας!

Πάνω από ένα χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και μετράμε περίπου 10.000 νεκρούς συνανθρώπους μας εξαιτίας του «ξεχαρβαλωμένου» συστήματος Υγείας και της διαχείρισης της πανδημίας με κριτήριο τα «πρωτόκολλα» των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία της Υγείας. 

Έτσι, το αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες τις περιοχής, παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού που φτάνει πια στα όριά του. Σε μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και σημαντική συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων και άλλων δραστηριοτήτων με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας που θα έπρεπε να υπήρχε ήδη ενισχυμένο Κέντρο Υγείας.

Ήδη τα Σωματεία μας έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δράσης για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου , για μέτρα στήριξης της Υγείας και της ζωής μας. Σε αυτή τη δράση καλούμε σε συμπόρευση κάθε σωματείο, σύλλογο, μαζικό φορέα, κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να αποσυρθεί ο νόμος για την κατάργηση του 8ωρου.

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

  • Προστασία της υγείας & της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Καμιά παρεμπόδιση στη δράση των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ, στις 10 πμ

ΑΛΙΒΕΡΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας
  • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου
  • Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου (όλων των ταμείων)
  • Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ
  • Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου (μέλος ΟΓΕ)
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια