Προσωρινό πόρισμα "ΒΟΜΒΑ" ΕΟΦ: Το AstraZeneca πιθανώς σχετίζεται με τους θρόμβους του 35χρονου και της 44χρονης στην Κρήτη


Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες στην Κρήτη μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV οι επιστήμονες της επιστροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια