Επέστρεψε και έφερε τα πάνω κάτω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


Με το που πάτησε το πόδι του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος επέστρεψε από σήμερα στη θέση του, "πάτησε πόδι" και άλλαξε τα δεδομένα.
Ο Δημήτρης Θωμάς είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ένα περίπου χρόνο μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2019, συγκεκριμένα 5 Ιουνίου 2020, αφού εκκρεμεί σε βάρος του αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα παραπομπής του, σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις. Με την πρόσφατη ψήφιση όμως της τροπολογίας του Υπουργού Εσωτερικών κου Μάκη Βορίδη, επέστρεψε στη θέση του ο κ. Θωμάς μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, κρίνοντας την ενοχή ή την αθωότητά του.

Με το "καλημέρα σας" λοιπόν, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Παρασκευή 7/5, ο κ. Θωμάς, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στην πρότασή του, που αφορούσε την αλλαγή σειράς συζήτησης του θέματος του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης και από 14ο (δέκατο τέταρτο) να συζητηθεί 1ο (πρώτο) , επειδή όπως είπε, έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή.

Παρόλες τις κάποιες ενστάσεις του Προέδρου κου Ζέρβα, επέμεινε ο κ. Θωμάς και κάνοντας χρήση του κανονισμού και των δικαιωμάτων του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον υποχρέωσε να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία.
Με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά, στην πρόταση του κου Θωμά, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης.
Αυτή η ανατροπή προφανώς και σηματοδοτεί και μια διαφορετική αντίληψη για το πως θα είναι τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από εδώ και πέρα.

 Δεν ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σήμερα Παρασκευή 7/5, λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν επέτρεπαν την συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων. 
Η συνεδρίαση διεκόπη και θα επαναληφθεί  την ερχόμενη Τρίτη 11 Μαΐου 2020. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια