Άφησε "Έκπληκτους" Δημοτικό Συμβούλιο και Δημότες ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου [ΒΙΝΤΕΟ]


Η συζήτηση, για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, σχετικά με το τροποποιημένo οργανόγραμμα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου κατά τη συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 11/5, επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις όπως σχολίασε η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού... "Εξεπλάγην", είπε, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, τα οποία δεν στηρίζονταν από κάποιο τεκμήριο, ώστε να τα λάβει υπόψιν το σώμα. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου,  ανέφερε : 

"Ακούω με προσοχή πραγματικά όλους τους συναδέλφους και επιβεβαιώνομαι σχεδόν σε όλα, σχετικά με τις τοποθετήσεις που έχω κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και στο προηγούμενο συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.
Όμως επειδή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, θα περίμενα από όλους που ενδιαφέρονται πραγματικά και δεν θέλω να μειώσω κανέναν και μιλάω με πάσα ειλικρίνεια, επειδή ενδιαφέρονται όλοι και μας πονάει αυτό το θέμα, να είχαμε μάθει και περαιτέρω. Επειδή λοιπόν αυτή τη στιγμή που μιλάμε και η πληροφορία που μεταφέρω, είναι έγκυρη και αληθής... το οργανόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε και από τη Χαλκίδα και από παντού ομόφωνα, αυτή τη στιγμή έχει σταλεί στο Υπουργείο να μην προχωρήσει και να ακυρωθεί διότι ο φάκελος ήταν ελλιπής και τα χαρτιά δεν ήταν σύννομα.
Δεν θέλω να προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση επειδή όμως αυτό έχει γίνει πριν αρκετές ημέρες, όλοι μας αφού ενδιαφερόμαστε θα έπρεπε να είχαμε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να γνωρίζαμε πραγματικά και τις επόμενες εξελίξεις."

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Θωμάς με ερωτήσεις προς τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου :
"Στα δύο τελευταία συμβούλια για αρκετές ώρες συζητείται το θέμα που έχει να κάνει με την προτεινόμενη τροποποίηση από την 5η ΥΠΕ προς το Υπουργείο. Υπάρχει από τον κ. Θεόδωρου αυτή η ενημέρωση εδώ και πολλές μέρες.
Γιατί δεν έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συζητάμε επ΄ αυτής;
Περίμενε στο τέλος της συνεδρίασης αφού προηγουμένως έχει βγάλει μια ανακοίνωση που δεν θέλω να την χαρακτηρίσω και την κατέθεσε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.... για να μας πει μόλις τώρα, σχεδόν ευχαριστημένος, ότι αυτή η τροποποίηση που υποβλήθηκε στο υπουργείο έχει την ενημέρωση ότι είναι ελλιπής;
Εμείς πώς μπορούμε να το ξέρουμε, αυτό ως απλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι; Γιατί αφού είχε αυτή την ενημέρωση μας αφήνει εδώ και δύο μέρες να συζητάμε ,απειλώντας μάλιστα ότι δεν θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο και την εμφανίζει τελευταία στιγμή; Μπορεί να μας δώσει μία απάντηση συγκεκριμένη; Διότι προφανώς για ακόμη μία φορά λείπει η σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τα θέματα και το συγκεκριμένο βέβαια θέμα του νοσοκομείου."

ΒΙΝΤΕΟ

Απαντώντας ο κ. Θεοδώρου, έπεσε σε αντίφαση καθώς υποστήριξε πως την εν λόγω πληροφορία είχε λάβει μόλις 10 λεπτά νωρίτερα, ενώ στην τοποθέτησή του λίγο πριν είχε επιπλήξει τους συναδέλφους του λέγοντας :
"...αυτό έχει γίνει πριν αρκετές ημέρες όλοι μας αφού ενδιαφερόμαστε θα έπρεπε να είχαμε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να γνωρίζαμε πραγματικά και τις επόμενες εξελίξεις"

ΒΙΝΤΕΟ
Εν συνεχεία ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ,στηλίτευσε τα σημεία της επιστολής που κατέθεσε στο προηγούμενο συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεόδωρου στα οποία κάνει αναφορά στο θέμα του Γενικού νοσοκομείου Κύμης λέγοντας ότι δεν είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου και ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν έχοντας πολιτικές βλέψεις καθώς επίσης και την εμπλοκή του κ. Θεόδωρου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, διοίκηση και ιατρικό προσωπικό, παίρνοντας μονόπλευρη θέση.
"Είναι οδυνηρό ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ των φορέων μέσα στο νοσοκομείο της Κύμης. Και πρέπει άμεσα αυτή η κατάσταση να εξομαλυνθεί όπως και η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να βελτιωθεί. Σε σχέση όμως με το νοσοκομείο δεν μπορεί Δημοτικοί Σύμβουλοι να γίνονται δικαστές για να πουν ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο, σε εσωτερικά θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της Κύμης το οποίο έχει το αυτοδιοίκητο" επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Θωμάς και συνέχισε :
" Σε σχέση με το νοσοκομείο, ακούστηκε προηγούμενα, υπήρχε μία αρχική εισήγηση που εμπεριείχε όλα αυτά που ζήταγαν οι γιατροί οι νοσηλευτές οι εργαζόμενοι κοστολογημένη 1 εκατομμύριο ευρώ. Ήρθε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και η 5η ΥΠΕ και ζήτησαν να γίνουν περικοπές διότι αυτή εισήγηση δεν περνάει με τέτοιο ύψος κόστους και να γίνει μια πρόταση εφικτή. Έτσι η διοίκηση του Νοσοκομείου της Κύμης πρότεινε πέντε επιπλέον γιατρούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Αυτή λοιπόν η "κουτσή" τροποποίηση πρόταση, έφτασε στο Υπουργείο για υπογραφή μετά από ένα χρόνο. Επειδή το νοσοκομείο δεν αντέχει χρονικά να ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία, ο κ. Θωμάς πρότεινε, ο Δήμος να εγκρίνει αυτή την "κουτσουρεμένη" τροποποίηση του οργανογράμματος την οποία "Θέλουμε να βελτιωθεί και να δοθούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον προϋπολογισμό ώστε να μπορέσουν άμεσα να προκηρύξουν τις θέσεις των γιατρών" είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα ζήτησε να ψηφιστεί όπως έχει προτείνει το Επιστημονικό Συμβούλιο : "Οι δύο θέσεις, οφθαλμιάτρου και γενικού γιατρού να μετατραπούν σε παθολόγο και καρδιολόγο και η άλλη θέση του παθολόγου να προκηρυχθεί ώστε να έρθουν άλλοι τρεις γιατροί."


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια