Αλεξάνδρα Θαλασσινού : Για την δράση καθαρισμού του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και του Εξωραϊστικού στην παραλία Μηλακίου [ΦΩΤΟ]Την Κυριακή 16/5, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μηλακίου οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ομαδική, εθελοντική εργασία που είχε ως αποτέλεσμα να καθαριστεί επαρκώς και αποτελεσματικά η παραλία Μηλακίου.
Η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού ήταν πρωτοστάτης τόσο στην λήψη της απόφασης όσο και στην υλοποίηση της.
Γιατί επέλεξαν την συγκεκριμένη παραλία; Ποιες οι εντυπώσεις των εθελοντών από τη διαδικασία και αν έχουν προγραμματιστεί κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Γενικότερα τι παρατηρείς στην περιοχή μας στην σχέση περιβάλλον , πολιτεία και δημότες;

Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, δηλώνει στο eviaexpress :

"Ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία, δράσης συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, ευτυχώς μετά από χρόνια αδράνειας, επαναλειτουργεί μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Οκτωβρίου κι έτσι άρχισε τις δράσεις.
Μέχρι στιγμής η μία δράση ήταν το Νοέμβρη, όταν πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για την καύση σκουπιδιών στην πύλη της ΑΓΕΤ.
Την περασμένη Κυριακή συμμετείχαμε ως Σύλλογος σε μια πανελλαδική διαδικτυακή εκδήλωση με εκπρόσωπο μας ως ομιλητή τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τον πνευμονολόγο Βασίλειο Ντόβολη, για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών στην υγεία μας και στο περιβάλλον.
Χτες καθαρίσαμε την παραλία Μηλακίου και θα ακολουθήσουν κι άλλες, απλά ξεκινήσαμε από εκεί που είναι δίπλα στα εργοστάσια και άρα περισσότερο επιβαρυμμένη.
Και στις 29 Μαΐου προγραμματίζουμε αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες που θα καταλήξει στην πύλη της ΑΓΕΤ.
Θα γίνει σε συντονισμό με πολλούς περιβαλλοντικούς ανά την Ελλάδα.
Και όσο θα βγαίνουμε από την πανδημία και δε θα φοβόμαστε για την υγεία όλων μας, θα κάνουμε κι άλλες δράσεις για το περιβάλλον της περιοχής μας και για τη δημόσια υγεία."
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια