Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Ινστιτούτου Παπανικολάου - Παρέμειναν αναπάντητα ερωτήματαΜετά από αρκετό καιρό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου, με μόνο ένα θέμα προς  συζήτηση, τον προϋπολογισμό.
Μετά τη σύντομη τοποθέτηση, του λογιστή του Ινστιτούτου κ. Καραγιλάνη ο οποίος  συνέταξε τον προϋπολογισμό,  τέθηκαν από την κα Μπάτσα, ερωτήσεις σχετικές με τους στόχους που έχει κατά νου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δήμαρχος  κ. Μπουραντάς,  χωρίς όμως να δοθεί καμία σαφής απάντηση. 

Σε συνέχεια της συζήτησης και σε ερώτηση που τέθηκε, σχετικά με το θέμα  "Απόφαση για τον τρόπο ανάθεσης εκτέλεσης των προτάσεων του κ. Μετζικώφ για το κτίριο του Γ.Ν.Παπανικολάου", που είχε έρθει στο  συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2020,   επίσης δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις που να εξηγούν την εξέλιξη της απόφασης που είχε ληφθεί, ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι αναφέρθηκε, πως δεν έχει καν γραφτεί στα πρακτικά -όπως ειπώθηκε- η εν λόγω απόφαση εκείνου του συμβουλίου.

Ένα άλλο θέμα, αυτό της νομιμότητας του Δ.Σ του Ινστιτούτου, εξακολουθεί να ταλανίζει το Ινστιτούτο, το οποίο έθιξε  ο κ. Γεώργιος Παντελής, με αφορμή την πρόσκληση οκτώ (8) αντί για εννέα (9) μελών που ορίζει  το καταστατικό, έγινε φανερό ότι  η σύνθεση που έχει προκύψει για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Παπανικολάου, δεν είναι αυτή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. 
Όπως επισήμανε ο κ. Παντελής, έχει  γραφτεί  λάθος απόφαση, επικυρώθηκε η λάθος απόφαση από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ως προς τη νομιμότητα.

Παρά ταύτα, προχώρησε η διαδικασία της ψήφισης του  προϋπολογισμού, ο οποίος δεν εγκρίθηκε ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία. Η συνεδρίαση έκλεισε με την  κα Μπάτσα να στηλιτεύει την  έλλειψη στόχων,  την απουσία δράσεων  επί 7 χρόνια, την θλιβερή πραγματικότητα  να παραμένει κλειστή η οικία  Παπανικολάου, ενώ  επισήμανε, ότι οι χειρισμοί του Προέδρου του Ινστιτούτου, Δημάρχου κου Μπουραντά , έχουν γίνει αντικείμενο καταγγελιών από την  Πανελλήνια Ιατρική Κοινότητα

Σε σχετικά ερωτήματα που θέσαμε στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ του Ινστιτούτου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κ. Γεώργιο Ζέρβα, μας διαβεβαίωσε για την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών, για το άνοιγμα της οικίας, λέγοντας : 
  
"Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για το άνοιγμα της οικίας. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το επιστημονικό συμβούλιο και σύντομα θα έχουμε αξιόλογες δράσεις σε όλα τα επίπεδα."
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια