Παναγιώτης Αναγνώστου : " Άθλιο οδικό δίκτυο, έλλειψη κινήτρων για τους γιατρούς, πελατειακές σχέσεις στην αντιμετώπιση των θεμάτων του Γ.Ν Κύμης, απειλούν την ασφάλεια των δημοτών"

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου και με αφορμή την συζήτηση που αναπτύχθηκε σχετικά με το θέμα  "Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργεία του Γ.Ν- Κ.Υ Κύμης Γ.Ν Παπανικολάου" (αίτημα της επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης),  ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Αναγνώστου Παναγιώτης εστίασε το πρόβλημα, στην ασφάλεια που δικαιούνται οι δημότες της περιοχής  και δεν έχουν, λόγω της έλλειψης γιατρών του Γ.Ν της Κύμης και του κακού και επικίνδυνου οδικού δικτύου, επισημαίνοντας,  πως γι αυτά ουσιαστικά,  χρειάζεται να μεριμνήσει ο δήμος αφού είναι ήδη καθυστερημένες οι ενέργειες από πλευράς του. Αντί αυτού, σχολίασε καυστικά και  αγανακτισμένος ο κ. Αναγνώστου, γίνονται συζητήσεις, με σκοπούς αυτοπροβολής.   
Ο κ. Αναγνώστου  αναφέρθηκε έντονα στην σοβαρή έλλειψη της τοποθέτησης επί του θέματος και απουσία εκπροσώπου της Διοίκησης του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 
Λόγος, για τον οποίο παράλληλα με το ότι το  ψήφισμα δεν ήταν ομόφωνο, οδηγήθηκε  στην άρνησή του να ψηφίσει τα προτεινόμενα ψηφίσματα, από την συμπολίτευση και από τη μείζονα αντιπολίτευση. 

"Με έκπληξη άκουσα τους ομιλητές και ιδιαίτερα τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να αναφέρονται σε λεπτομέρειες της οργάνωσης του νοσοκομείου της Κύμης. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε αναρμόδιοι για το θέμα αυτό και η μόνη αρμόδιος είναι η Διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου.
Αν και έχω σπουδάσει διοίκηση και έχω ασκήσει διοίκηση, δεν θα παρασυρθώ σε αυτόν τον πειρασμό. Προφανώς δεν το κάνετε τυχαία. Απεναντίας θέλετε να κερδίσετε λίγη βοήθεια (εκλογική πελατεία θα έλεγα), από την αίγλη που έχει ένα τέτοιο θέμα που κουβεντιάζουμε σήμερα.
Ως γνωστόν, οι κάτοικοι της περιοχής της Κύμης και ευρύτερα, για να φτάσουν στο κοντινότερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού, χρειάζονται να διανύσουν έναν άθλιο και επικίνδυνο δρόμο για πλέον των 2 ωρών.
Παρεμπιπτόντως αναφέρω είναι ένα από τα μεγάλα έργα της χώρας, που έχει προγραμματίσει το υπουργείο υποδομών και μειώνουν στο μισό το χρόνο μετακίνησης.
Είναι αυτό της παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών προς βόρεια Εύβοια. Το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο στο νομό τα τελευταία 50 χρόνια. Ο δικός μας δρόμος δυστυχώς θα παραμένει ακόμη. Στο σημείο αυτό μπορείτε να βγάλετε και τα συμπεράσματά σας για την ποιότητα των εκλεγμένων το νόμο για τα χρόνια αυτά.

Κατά συνέπεια το νοσοκομείο της Κύμης είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.
Τι θα έπρεπε όμως να γίνει;
Να ήταν εδώ εκπρόσωπος της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να μας είχε δώσει υπόμνημα με τα προβλήματα και να μας απαντούσε σε τυχόν ερωτήσεις μας. Στη συνέχεια με ψήφισμα θα εκφράζαμε την ανησυχία μας για την κατάσταση αυτή, θα υποστηρίζαμε το υπόμνημα της Διοίκησης του νοσοκομείου και θα το στέλναμε στο αρμόδιο υπουργείο, με Κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς του νομού. 9Βουλευτές περιφερειάρχης κ.λ.π)
Ακόμη θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τις προσλήψεις γιατρών.
Παρά το ότι έχουμε εφτά (7) ιατρικές σχολές στην χώρα, εντούτοις γιατροί στην αγορά εργασίας δεν υπάρχουν. Ο λόγος είναι γιατί οι γιατροί που είναι απόφοιτοι από τα υψηλής στάθμης Ελληνικά Πανεπιστήμια, φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί απλούστατα στην Ελλάδα δεν υπάρχει προοπτική. Στο εξωτερικό υπάρχει σταθερό περιβάλλον, που τους θεωρεί επιστήμονες και τους αντιμετωπίζει ανάλογα.

Στην Ελλάδα δυστυχώς παραμένουν οι συνταξιούχοι και οι καλοπληρωμένοι αιρετοί με ανύπαρκτα επαγγελματικά προσόντα και πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.
Αυτά ήθελα να αναφέρω απλά πράγματα και όλα τα άλλα που ακούστηκαν είναι μόνο για εντυπώσεις και εκλογική πελατεία."

ΒΙΝΤΕΟ

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια