Κυριακή του Πάσχα - Τι επιτρέπεται για το πασχαλινό τραπέζι και τις μετακινήσεις

Την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο

Το φετινό Πάσχα γιορτάζεται με περιορισμούς στα επιτρεπόμενα άτομα του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και με κλειστά τα καταστήματα εστίασης, για λίγες ακόμα ώρες . 

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.


Xαλάρωση των μέτρων από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, το διάστημα που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας περιορίζεται. Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπονται οι  μετακινήσεις μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η μεγάλη αναμονή κορυφώνεται για την επαναλειτουργία της εστίασης, μετά από έξι δύσκολους μήνες. Βάσει της ΚΥΑ από τη Δευτέρα 3/5  θα ισχύουν τα εξής για την εστίαση:

-Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

-Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

  • -απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • -τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι 
  • -υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • -μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
  • -τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
  • -χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου 
  • -για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
  • -οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών
  • -λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια