Έντονα αποπνιχτική η ατμόσφαιρα στο Αλιβέρι- Η καπνιά και η μυρωδιά από τον Σχίνο Κορινθίας κόβουν την ανάσα [ΦΩΤΟ]Έντονα αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο Αλιβέρι αυτή την ώρα, απόγευμα Πέμπτης, από καπνούς και την μυρωδιά του καμένου, από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας.
Η φωτιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19/5 στον Σχίνο, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές ακόμα και σε σπίτια.
Οι ενισχυμένοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ έχουν μεταφέρει την αποπνικτική καπνιά , την μυρωδιά ακόμη και στάχτη από την πυρκαγιά σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του Ευβοϊκού Κόπλου και της Νότιας Εύβοιας καθώς και στο Αλιβέρι, μέσα στην πόλη αλλά και στο λιμάνι της, στον Κάραβο.


Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι δόθηκε προληπτικά από τις Αρχές εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 16:00, οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη από το «112», το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν :
17 αεροσκάφη, 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής,
ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συντονίζουν.
Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια