Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για την μητέρα : " Το πιο οικουμενικό και συνάμα το πιο αρχετυπικό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης"


Ξεχωριστή η αγάπη της μητέρας όπως και η σημερινή Κυριακή 9 Μαΐου που γιορτάζουν όλες εκείνες οι γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες .
Ιδιαίτερα ήταν τα λόγια και οι ευχές που έστειλε για να τιμήσει την γιορτή της μητέρας, ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός.

"Η μητέρα είναι αγάπη. Η μητέρα είναι λιμάνι. Είναι λέαινα. Είναι κουκουβάγια. Είναι πάπλωμα. Είναι κρύο νερό. Είναι, είναι, είναι...
Αμέτρητα βιβλία, ποιήματα, θεωρίες, αποφθέγματα δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα να περιγράψουν επαρκώς το πιο οικουμενικό και συνάμα το πιο αρχετυπικό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης.
Ο λόγος είναι απλός. Μάνα είναι μόνο μία. Μία και μοναδική για τον καθένα μας. Μάνα μας, μάνα των παιδιών μας, μάνα που γέννησε, ή μάνα που ανέθρεψε, με ένα ή πολλά παιδιά, μάνα που τα βρήκε πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, μάνα που έκανε και τον πατέρα, ή «μάνα» που δεν κατάφερε να γίνει μάνα, πάντως μία.
Και ως μία, οφείλουμε να την προσέχουμε και να μην την ταλαιπωρούμε (πολύ 😇). Κυρίως όμως, να την αγαπάμε, σχεδόν όσο μας αγαπάει εκείνη. Γιατί πάντα, πάντα όμως, η μάνα μας αγαπά λίγο περισσότερο..."

Και βέβαια ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί, να ευχηθεί και να ευχαριστήσει τη μητέρα των παιδιών του και τη μητέρα του ...
"Χρόνια πολλά, αγαπημένες μου, μαμά μας Μαρία Αναστασίου, μαμά μου, Λία Βασιλείου !!! Σας ευχαριστώ για όλα!" 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια