Προνόμια για τους εμβολιασμένους– Όλα τα πιθανά σενάρια

Η “χαλάρωση” των πολιτών, λόγω του ανοίγματος της χώρας και η άρνηση μερίδας των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αποτελούν «εχθρό» στη μάχη με την πανδημία.

Το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών,  αποδυναμώνει τον ιό, όμως κυβέρνηση και επιστήμονες έχουν στραμμένο το βλέμμα στο φθινόπωρο και τις τυχόν νέες μεταλλάξεις εκείνη την περίοδο, σε ένα περιβάλλον όπου η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν θα είναι υπέρ-επαρκής.

Προκειμένου να αποφευκτεί αυτό το σενάριο, το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει φτάσει πολύ ψηλά  το “τείχος ανοσίας” και σε αυτό θα οδηγήσει ο καθολικός εμβολιασμός. Έτσι στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν πλάνο για κίνητρα προς τους πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν το δυνατόν συντομότερα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση  στο πλαίσιο του Συντάγματος,να έχει και ευρεία αποδοχή ο εμβολιασμός.

Το σκεπτικό είναι όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους…, θέατρα, κινηματογράφους, εστιατόρια, μπαρ, αλλά και μεταφορικά μέσα, όπως αεροπλάνα και πλοία.

Για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, συζητείται να είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού μοριακού, rapid ή self test, πράγμα που θα αποτελεί σοβαρό έξοδο καθώς από τη στιγμή που τα τεστ δεν θα αφορούν σε επαγγελματική δραστηριότητα ή σε σχολεία, δεν θα προβλέπεται δωρεάν διάθεση.

Προς το παρόν η κυβέρνηση προσπαθεί να πειστούν και οι επιφυλακτικοί πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους ενώ η ανακοίνωση της Ε.Ε. να μην ανανεώσει τη συνεργασία με την AstraZeneca στέλνει λάθος μηνύματα στους… διστακτικούς πολίτες, οι οποίοι με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν τα επιχειρήματα ότι οι λόγοι δεν είναι υγειονομικοί, δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά και την ασυνέπεια της εταιρείας στις παραδόσεις του εμβολίου.

newsit.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια