Πρεμιέρα σήμερα κάνει στην Ελλάδα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson


Με πολύ γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται ο εμβολιαστικός αγώνας στη χώρα, με πρόγραμμα  να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στην πολυπόθητη ανοσία.
Από σήμερα Τετάρτη (05/05) στην εμβολιαστική μάχη  μπαίνει άλλος ένας «σύμμαχος», το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου αναμένονται να κάνουν πρεμιέρα στη χώρα, ώστε να διοχετευθούν στα εμβολιαστικά κέντρα και να ξεκινήσει η εφαρμογή του, στους πολίτες.

Η συμφωνία  ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη φαρμακευτική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένεται να πάρει σε πρώτη φάση 300.000 δόσεις εμβολίων το Μάιο κι άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.


Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών ενώ  ήδη εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών  και  40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επίσης 45-49ετών  με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης,  με όλα τα εμβόλια,.

Από σήμερα αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών ώστε να φτάσουν συνολικά τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να φτάσουν στα 2,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί και τον Ιούνιο στα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια