To bullying του κορονοϊού στις επαρχιακές πόλεις


Αρνείται  ο απλός ανθρώπινος νους να καταλάβει τι είναι αυτό που ωθεί κάποιους ανθρώπους να νιώθουν τόσο δυνατοί, άτρωτοι και παντογνώστες ώστε να μην σέβονται τη δύσκολη στιγμή του διπλανού τους, του συνανθρώπου τους . Δυστυχώς το φαινόμενο είναι πιο εμφανές στις μικρές επαρχιακές πόλεις και κοινότητες όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλο και οι σχέσεις δεν είναι τόσο απρόσωπες όσο στις μεγαλουπόλεις.  
Πολύ έντονα βιώνουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις εν μέσω κορονοϊού, άνθρωποι και οικογένειες που μολύνθηκαν από τον ιό και παρά την αυστηρή  καραντίνα στην οποία μπήκαν οι ίδιοι κι όπως επιβάλλει σε αυτές τις περιπτώσεις ο ΕΟΔΥ, ήρθαν αντιμέτωποι με κωμικοτραγελαφικές συμπεριφορές συντοπιτών αλλά και επαγγελματιών. 
Δεν σε φτάνει λοιπόν που "κόλλησες" τον κορονοϊό και πρέπει να απομονωθείς από όλα και όλους, γίνεσαι ξένος μέσα σου στην ίδια την οικογένεια, σταματάς από την εργασία σου και δεν γνωρίζεις σε ποιο βαθμό θα εξελιχθεί το νόσημα σου... καλείσαι να αποδείξεις και πως δεν είσαι "ελέφαντας". Η τρίχα γίνεται τριχιά από αυτά που κάποιοι διαδίδουν χωρίς να αισθάνονται και να συμμερίζονται  την δυσκολία της αρρώστιας , τους φόβους που συντρέχουν για την υγεία και τη ζωή του ασθενή και τα προβλήματα που προσθέτει σε όλο αυτό το σκηνικό η παραπληροφόρηση. 
Αφόρητα τα τραγικά σενάρια που κυκλοφορούν για το άτομο που ασθενεί παρόλο που ούτε για μια στιγμή δεν θέλησε να το κρατήσει κρυφό. Ίσα ίσα που στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ασθενείς δηλώνουν την θετική στον ιό διάγνωση που τους έγινε και θέτουν την κατάσταση της υγείας τους σε γνώση όλων ώστε να ελεγχθεί  μέχρι και η τελευταία τους επαφή.

Μεγαλοστομίες, ανυπόστατες λεπτομέρειες και  βαριές κριτικές είναι το κύριο μενού σε παρεΐστικα πηγαδάκια. "Λόγια του αέρα" τα οποία μεταδίδονται ως πραγματικότητα χωρίς να έχουν καμία σχέση μαζί της, σκορπίζοντας τον πανικό σε μια μερίδα κόσμου αλλά και μεγάλη απογοήτευση για τους πάσχοντες και το οικείο περιβάλλον τους, που ενημερώνονται εκ των υστέρων. 

Αδιανόητο ακούγεται επίσης, καταστήματα της περιοχής να αρνούνται να προμηθεύσουν είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής οικογένειες που κάποιος στο σπιτικό τους νοσεί. Αρνούνται να εξυπηρετήσουν συνανθρώπους αφήνοντας μια σακούλα με τα απαραίτητα στην αυλόπορτα ή στα σκαλοπάτια των σπιτιών τους ακόμη κι όταν γνωρίζουν πως μέσα σε αυτά ζουν οικογένειες με παιδιά. Οικογένειες που έχουν στηρίξει και που θα πρέπει μόλις αναρρώσουν να συνεχίζουν να στηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής τους. 
Συγκεκριμένα καταστήματα που μόλις ενημερώθηκαν ότι στο σπίτι αυτό νοσούν και πρέπει να αφήσουν την παραγγελία έξω από το σπίτι, απάντησαν πως "δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την παραγγελία και έκλεισαν κατάμουτρα το τηλέφωνο τους." 

Για "το bullying" του κορονοϊού κάνουν λόγο οι πάσχοντες από τον ιό και την απάνθρωπη συμπεριφορά συμπολιτών τους, γειτόνων τους που αύριο ποιος ξέρει μπορεί κι εκείνοι να βρεθούν θετικοί κι ας είναι ευχή όλων να παραμείνουν υγιείς και ανέγγιχτοι από το covid-19. 

Αναρωτιέται κανείς, άραγε  τέτοιου είδους συμπεριφορές αντιμετώπισης της κοινωνίας προς νοσούντες κατά πόσο  συνδέονται με την αυτοκτονία του 
  62χρονου που νοσηλεύονταν στο "Αχιλλοπούλειο" Νοσοκομείο Βόλου έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό κι ενώ η ψυχολογία του όσο και η κατάσταση της υγείας του ήταν καλές.

Άλλη μια αυτοκτονία που σημειώθηκε  στον Θεολόγο Εύβοιας 35χρονος, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και η πράξη του αποδόθηκε στις ενοχές  που αισθανόταν επειδή έφερε τον κορωνοϊό στο σπίτι του.  Τραγική κατάληξη είχε και ο 41χρονος ιδιοκτήτης του Γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, ενώ στο ίδρυμα είχαν εντοπιστεί τρία κρούσματα κορονοϊού για αυτοκτόνησε με καραμπίνα.

Ενώ τέλος στη ζωή του προσπάθησε να βάλει ένας  άντρας πέφτοντας  στη θάλασσα στην Πάτρα. Οι διασώστες τον ανέσυραν, ενώ είχε τις αισθήσεις του και φέρεται ότι τους είπε ότι προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του γιατί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Προφανώς και θα ήταν καλύτερο  κανείς να σκέφτεται πως συμπεριφέρεται, αν δεν υπάρχει σεβασμός τουλάχιστον ας υπάρχει περισσότερη προσοχή, γιατί το σύμπαν επιστρέφει συμπεριφορές .
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια