Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στο 1ο Συνέδριο “Green Deal Greece 2021” με θέμα την ψηφιοποίηση


 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ανασύροντας  μια  χαριτωμένη φωτογραφία με ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ από το 2013, η οποία δείχνει τι τον περίμενε την πρώτη του ημέρα ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών στο Δήμο Χαλκιδέων... κι όπως θυμάται ο ίδιος, μετά το αρχικό σοκ, υποσχέθηκε στον εαυτό του να αφιερώσει κομμάτι της δουλειάς του στο να γίνουν όλα λίγο πιο εύκολα…

Με αυτές τις αναπολήσεις από το παρελθόν, ο περιφερειάρχης επισημαίνει σήμερα λέγοντας πιο συγκεκριμένα :

"Επιστρέφοντας στο 2021, συναντηθήκαμε σήμερα ψηφιακά με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερακάκης και εκλεκτούς συνομιλητές στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου “Green Deal Greece 2021”, στο πάνελ με θέμα την ψηφιοποίηση, που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Ίσως ζήσουμε μια μέρα που θα μετακινούμαστε μόνο για ψυχαγωγία, αφού οι περισσότερες εργασίες θα μπορούν να υλοποιούνται αυτοματοποιημένα. Πριν από αυτό - και πιο άμεσα και ρεαλιστικά - οφείλουμε να φέρουμε μια ημέρα όπου τουλάχιστον δε θα χρειάζεται να επισκεπτόμαστε δημόσιες υπηρεσίες.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
✅ Είχαμε την τιμή να είμαστε ίσως ο πρώτος δημόσιος φορέας της χώρας, που υιοθέτησε την ψηφιακή υπογραφή και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.
✅ Πρόσφατα δώσαμε στους πολίτες τη δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης αριθμού πρωτοκόλλου από τις υπηρεσίες μας.
✅ Ανακοινώσαμε πριν από λίγες εβδομάδες τη δυνατότητα πλήρως ηλεκτρονικής παροχής 11 υπηρεσιών υψηλής ζήτησης από τους πολίτες.
✅ Εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική αντικατάσταση αδειών οδήγησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών - Μεταφορών.
✅ Έχουμε αναπτύξει έναν πλήρως ψηφιοποιημένο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μέσα από ειδική πλατφόρμα.
✅ Δουλεύουμε εδώ και περίπου 6 χρόνια με τηλεδιάσκεψη!
✅ Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά γιατί έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.
Οι Περιφέρειες της χώρας και σε αυτό το πεδίο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας να «γυρίσουμε σελίδα».
Να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος όχι ψηφιοποιώντας τη γραφειοκρατία, αλλά με πραγματικά καινοτόμες προσεγγίσεις, που θα μας δώσουν θέση στο τρένο της νέας ψηφιακής εποχής!"