150 ευρώ από την πρώτη δόση εμβολίου στους νέους 18-25 ετών με προπληρωμένη κάρτα

 Το πρώτο «προνόμιο» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διευκολύνσεων προς τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού, υπό τη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα, θα είναι η προσφορά μίας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών. 
«Μετά από 16 μήνες, η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει τη μάχη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από την άμβλυνση των επιδημιολογικών δεικτών, η ύφεση συγκρατήθηκε ενώ έρχεται μια σταθερή ανάπτυξη.
Προχωρώντας στα «προνόμια», πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους περίπου 900.000 νέους 18-25 ετών.
«Ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε τους νέους 18-25 ετών. Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους αποκτούν μια προ-πληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ που θα τους παρέχει διευκολύνσεις σε ταξίδια, εισιτήρια, είσοδο σε μουσεία, συναυλίες κλπ».
Η κάρτα θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό.
Με αυτό το «ψηφιακό πορτοφόλι» οι νέοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές ή να χαλαρώσουν σε χώρους πολιτισμού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για δώρο ευγνωμοσύνης και ένα «ευχαριστώ» για την υπομονή τους, καθώς και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν, ειδικά οι νέοι.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού εάν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με οποίο εμβόλιο επιθυμεί και θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για αυτόν.
Ζητώ από τους νέους μας, ειδικά, να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό, να εκμεταλλευτούν αυτήν την πρόσθετη δυνατότητα που τους δίνουμε έτσι ώστε όταν θα κάνουν τις διακοπές τους για να πάρουν μία ανάσα ελευθερίας και ψυχαγωγίας να γνωρίζουν ότι έστω σε αυτό το επίπεδο των 150 ευρώ το κράτος τον υποστηρίζει και τον ευχαριστεί.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί ξέρουμε ότι έχετε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και δεν είχατε κάποιο άμεσο οικονομικό όφελος, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες κατηγορίες του πληθυσμού μας που ωφελήθηκαν από την οικονομική στήριξη», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το Freedom Pass:

Freedom Pass - Παρουσίαση

 

cnn.gr