Η Κύμη τίμησε την μνήμη των αδερφών Παναγιώτη και Νικολό Χαρτσά


Εις μνήμην της θυσίας των αδερφών Χαρτσά, που εκτελέστηκαν το 1942 από Ιταλούς φασίστες, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 20 Ιουνίου, στην Κύμη, στο χώρο του μνημείου, στο Χωνευτικό .
"Μέσα από την ποίηση του PAUL ELUARD και του ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ, η επίκληση σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η Ειρήνη και η Ελευθερία είναι πάντα διαχρονική." σχολιάζει η τοπική σύμβουλος Κύμης, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, κα Κουτέλου Αικατερίνη.

Ως συγγενείς των τιμώμενων προσώπων, η κα Ρούλα Κεχρή, αναφέρθηκε στην ομιλία της για την θυσία των αδερφών Χαρτσά και η κα Μαρία Χαρτσά, απήγγειλε ποίημα του Γ. Ασλανίδη και ενώ η κα Νίνα Γαλάνη και η κα Ζαχαρούλα Αρβανάκου, παρουσίασαν την εκδήλωση.

Το παρόν έδωσε η 8μελή ανδρική χορωδία, που συγκροτήθηκε γι αυτό το σκοπό κι έψαλαν την επιμνημόσυνη δέηση και τον Εθνικό Ύμνο με τη συνοδεία ακορντεόν, υπό την επιμέλεια του κου Ευάγγελου Στάμου.

Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δημοτικής παράταξης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου επισημαίνει :

"Αποτίσαμε σήμερα στον πανέμορφο χώρο του Χωνευτικού της Κύμης φόρο τιμής στους Κουμιώτες αδερφούς Παναγιώτη και Νικολό Χαρτσά που συμμετείχαν στην Αντίσταση και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού...Εκτελέστηκαν στις 03-03-42 από τους φασίστες Ιταλούς...Για εμάς όμως είναι αθάνατοι...
Συνιστούν για όλους μας φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας, αντίστασης, αγώνα για ελευθερία και αγάπης για την πατρίδα..."


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια