Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβαίνει για τις δηλώσεις ΜπαλάσκαΟι δηλώσεις του αστυνομικού συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα  σχετικά με την ομολογία του δολοφόνου  της Καρολάιν, προκάλεσαν την παρέμβαση  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία  διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, ενώ νωρίτερα διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ  από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μπαλάσκας, σε δηλώσεις του με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, υποστήριξε ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από 5 χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής.

Ο ίδιος δικαιολογεί τα λεγάμενα του, υποστηρίζοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη  «Παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου»  

«Αυτό  που είπα και αυτό που, αν πάρετε λέξη – λέξη, βγαίνει και σαν νόημα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε έναν άνθρωπο εν βρασμώ ψυχής, αλλά έναν άνθρωπο που έκανε ένα έγκλημα, έδωσε μια θεατρική παράσταση για να παραπλανήσει τις Αρχές, σκότωσε ένα ζώο αναίτια. Είναι πολύ βαρύτερο αυτό που έκανε, αυτό είναι το νόημα της δήλωσης μου»

Επισήμανε πως «ενδεχομένως να ακούστηκε λάθος σε κάποιους» αλλά δεν δέχτηκε πως έκανε κάποιο λάθος

Επίσης  δήλωσε πως «δεν υπάρχει αστυνομικός συνδικαλιστής που να έχει κομματική ταυτότητα.

Απάντησε, επίσης, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του:

Το “γαλάζιος”, δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατόν να κάνει αντιπολίτευση η αξιωματική αντιπολίτευση προς έναν Πρωθυπουργό για έναν αστυφύλακα; Το μόνο “γαλάζιο” που έχω είναι η Σημαία, στην οποία ορκίστηκα πίστη, όπως και στο Σύνταγμα»

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια