Πρεμιέρα στον δωρεάν θερινό κινηματογράφο ''Παράδεισος'' της Παναγίας Ελεούσας στο Μαλακώντα Ερέτριας

Το Σαββάτο 19 Ιουνίου προβλήθηκε η πρώτη ταινία της φετινής περιόδου στον δωρεάν θερινό κινηματογράφο της ενορίας της Παναγίας Ελεούσας Ερετρίας στον Μαλακώντα.

Σύμφωνη με την  θεματολογία των ταινιών που έχει ανακοινωθεί ότι θα προβληθούν φέτος, η ταινία ''ΝΩΕ'' του Ντάρεν Αρονόφσκι με τον Ράσελ Κρόου, μιλούσε πέρα από την συναρπαστική περιπέτεια του κατακλυσμού που ξέρουμε όλοι από την Παλαιά Διαθήκη για την ''ελευθερία της επιλογής'' που έχει προικίσει ο Θεός τον Άνθρωπο και για την αντανάκλαση της στην δημιουργία και το κάλλος του κόσμου.

Με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε από την  πρωτοβουλία φορέων για το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα που πλήττει την πατρίδα μας, και το μένος της νέας αίρεσης, της αίρεσης των δικαιωματιστών, ο εφημέριος της ενορίας  π. Θεαγένης Κόλλιας μίλησε επιγραμματικά για το σκοπό της ζωής, την ομορφιά της οικογένειας, την λάθος επιλογή των νέων ζευγαριών να μην φέρνουν στον κόσμο παιδιά αν δεν τους έχουν εξασφαλήσει μια άνετη ζωή, το λάθος των γυναικών να προτάσουν καριέρα και καλοπέραση πανω από την μητρότητα, τις χιλιάδες εκτρώσεις (δολοφονίες) που σημαδεύουν ανεξήτηλα τα σώματα και τις ψυχές των κοριτσιών, την εγκληματική συμπεριφορά των ανδρών για τη μη ανάληψη της δικής τους ευθύνης γι αυτό, και την απαράδεκτη στάση της πολιτείας σε όλα αυτά τα ζωτικής σημασίας προβλήματα.

Προέτρεψε δε γονείς και νέους να προβληματιστούν, να ψάξουν, να ρωτήσουν, και σε κάθε δυσκολία να μην διστάσουν να προστρέξουν στην εκκλησία για συμβουλή βοήθεια και στήριξη.

Τελειώνοντας, αναφερόμενος στην ρήση του Φρίντριχ Νίτσε που είχε ισχυριστεί ότι «από τον παράδεισο λείπουν όλοι οι ενδιαφέροντες άνθρωποι» διαβεβαίωσε ότι στον ''Παράδεισο'' της Παναγίας Ελεούσης Ερετρίας θα βρούν πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, και  ευχόμενος καλό καλοκαίρι  καλεσε κάθε Σάββατο βράδυ να βρίσκονται όλοι στον δωρεάν θερινό κινηματογράφο της ενορίας, στην δροσερή αγκαλιά της Παναγιάς, να διασκεδάσουν και να ωφεληθούν με ανάλογες ταινίες.