Νέα "αλυσίδα" στην ελληνική αγορά σούπερ μάρκετ


Μπαίνει από αύριο Τρίτη στην ελληνική αγορά σούπερ μάρκετ και ανοίγει το πρώτο κατάστημα. Μπορεί να περιμέναμε τη Mere να ανοίξει το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα, ωστόσο η κίνηση ήρθε από το Capital Market του ομίλου Capital Groups.Τη Mere περιμέναμε και ακόμη περιμένουμε να ανοίξει το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα, ωστόσο η κίνηση ήρθε από άλλη επιχείρηση που ανοίγει το πρωί της Τρίτης νέο κατάστημα σούπερ μάρκετ και μπαίνει στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, το Capital Market του ομίλου Capital Groups είναι ο νέος παίκτης που κάνει την είσοδό του στο ελληνικό σούπερ μάρκετ εντός της εβδομάδας. Θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα την
Τρίτη 29 Ιουνίου στο Κερατσίνι.

«Επιλέξαμε την Δυτική Αττική και ειδικά το Κερατσίνι, γιατί εδώ είναι όλος ο ανταγωνισμός σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Δεν υπήρχε καλύτερο σημείο, ώστε να μπούμε δυναμικά και να δείξουμε το πόσο διαφέρουμε», αναφέρει στο FnB Daily ο Διονύσης Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Capital Groups, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι οι προσωποποιημένες πωλήσεις.

Το κατάστημα στο Κερατσίνι είναι η αρχή, καθώς στα σχέδια είναι η δημιουργία 10 καταστημάτων μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στην επαρχία, ο ίδιος εξηγεί ότι είναι στα σχέδια και η δημιουργία Capital Market εκτός Αττικής, ωστόσο διευκρινίζει ότι αυτά θα γίνουν μόνο στην περίπτωση που θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες και να μπορεί η εταιρεία να υποστηρίξει μια τέτοια επέκταση.

Στην τελική ευθεία για την παρουσίαση των πρώτων της καταστημάτων στη χώρα μας βρίσκεται η ρωσική αλυσίδα discount Μere.

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει στη Λάρισα, με το σχετικό κατάστημα να φιλοξενείται σε ακίνητο που στο παρελθόν στέγαζε σημείο πώλησης της Μαρινόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως Μere είναι η ονομασία με την οποία είναι γνωστή στην Ε.Ε. η αλυσίδα Svetofor, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Σήμερα ήδη λειτουργεί πέρα από τα σύνορά της σε Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα και άλλες χώρες και οπως έχει ήδη ανακοινώσει επεκτείνεται σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.