Η Κύμη κέρδισε τη θέση στα νέα επιδοτούμενα δρομολόγια αφήνοντας "απ΄ έξω" τον Βόλο


Σύμφωνα με δημοσιέυματα το Υπουργείο  Ναυτιλίας «πέταξε έξω» την πρόταση για σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με την Κεντρική  Ελλάδα  και το λιμάνι του Βόλου, γράφει το limnosreport.gr.

Το θέμα φαίνεται να έχει αρκετό παρασκήνιο μια και σύμφωνα  με τις ίδιες πληροφορίες τόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας   με κοινές επιστολές  τους προς τον Υπουργό  κ. Πλακιωτάκη είχαν  εκφράσει την επιθυμία τους  για το συγκεκριμένο δρομολόγιο μια και στην πρόθεσή  τους ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου,  να είναι η αρχή για την συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Μάλιστα ο  δύο Περιφερειάρχες Κώστας Μουτζούρης και  Κωνσταντίνος Αγοραστός  σε τηλεφωνική επικοινωνία είχανε εκφράσει τις σκέψεις τους  και τις προθέσεις τους για τα παραπάνω  και είχανε προχωρήσει στον  συντονισμό των κοινών προσπαθειών ..που όμως; έπεσαν στο κενό.

Η  Κύμη... 

Το λιμάνι της  Κύμης  δεν είναι κάτι καινούργιο για το Βόρειο Αιγαίο. Και στο παρελθόν η Λήμνος είχε συνδεθεί με το λιμάνι της  Εύβοιας  χωρίς όμως να είναι και της ιδιαίτερης αποδοχής από τους επιβάτες κυρίως, λόγο της απόστασης από την Αθήνα (180χιλ.)

Η πρόταση δεν περιλαμβάνει την Λήμνο που πιθανόν θα ενταχθεί σε δεύτερη φάση μετά την Χίο και την Μυτιλήνη.

Ο Βόλος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και η  προσέγγιση  του κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων του τουρισμού θα άνοιγε  μια νέα «αγορά» τουριστών της  Θεσσαλίας .

Πληροφορούμαστε ότι  έντονες  αντιδράσεις  υπάρχουν και από τους Δήμους Σάμου και Χίου που είχαν εκφράσει  και αυτοί το  ζωηρό ενδιαφέρον τους  για  την προσέγγιση με το Βόλο . 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια