Ο Μπουραντάς "προσβάλει" την επιτροπή αξιόλογης για το νόμιμο διορισμό του δικηγόρου Γιάννη Ποθητάκη


Σκανδαλώδες είναι το ρίσκο του δημάρχου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κου Θανάση Μπουραντά, αλλά και των μελών της οικονομικής επιτροπής (Γ. Πιλάτης, Ν. Μπαράκος , Γ. Μπόκαρης), με την άρνηση τους στη νόμιμη πρόσληψη του δικηγόρου Γιάννη Ποθητάκη. Ο Γιάννης Ποθητάκης προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητά να υλοποιηθεί η απόφαση μιας επιτροπής που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και κανόνες αξιοπιστίας και διαφάνειας.
Με την φαιδρή δικαιολογία ότι ο αείμνηστος πατέρας του, ο οποίος προσέφερε σπουδαίο έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Δήμο Αυλώνος και μετέπειτα
στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ο Άγγελος Ποθητάκης ήταν εκλεγμένος με τους "Νέους Ορίζοντες" του Δημήτρη Θωμά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Κώστας Καρτελιάς σχολιάζει την σχετική απόφαση της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου :
"Διάβασα σήμερα με μεγάλη προσοχή για ένα ψήφισμα της οικονομικής επιτροπής του δήμου μας να προσληφθεί ένας δικηγόρος ώστε να προσβάλει στο συμβούλιο της επικρατείας τον καθ' όλα νόμιμο διαγωνισμό με τον οποίον υποχρεώνεται ο δήμος να προσλάβει ως νομικό σύμβουλο τον κ. Ποθητάκη.. έχω ακούσει το Δήμαρχο κύριο Μπουραντά σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο να αναπτύσσει το επιχείρημα ότι, -δεν μπορώ να έχω για νομικό σύμβουλο έναν δικηγόρο που ο πατέρας του ήταν αντίπαλος μου στις εκλογές..(και εμένα θα με ενοχλούσε αν ήμουνα δήμαρχος) όμως πέρα από τα προσωπικά υπάρχουν οι νόμοι και οφείλουμε ειδικά εμείς οι αιρετοί να τους σεβόμαστε.. όπως και ο κύριος Ποθητάκης θα όφειλε κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο δήμο να τηρήσει τον όρκο που έδωσε όταν η πολιτεία του έδωσε το δικαίωμα να ασκεί το λειτούργημά τού δικηγόρου αμερόληπτα.. παρόλα αυτά ο Δήμαρχος επέμεινε και έφερε σήμερα στην οικονομική επιτροπή το θέμα ώστε να εξαντλήσει ο Δήμος όλα τα όπλα παρ όλους τους κινδύνους μιας απόρριψης..προκειμένου να μην γίνει αυτός ο διορισμός..καλά ως εδώ, όμως τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από το Δήμαρχο, ήταν 4..ο κ Μπαράκος ο κ Μπόκαρης ο κ. Πιλάτης και ο κ. Θωμάς.. ο κ Θωμάς πρότεινε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε την πιθανή ευθύνη. οικονομική, αλλά κυρίως ηθική απέναντι στον κύριο Ποθητάκη, ειδικά στη περίπτωση που με τη συμπεριφορά μας αυτή τον αδικούμε, να τη συζητήσουμε και να την αναλάβουμε ως σώμα.. αλλά και προσωπικά ο καθένας μας.. ο Δήμαρχος επέμεινε και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπαράταξης ψήφισαν να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη.. και αναρωτιέμαι αν για τον οποιοδήποτε λόγο αδικούμε τον κύριο Ποθητάκη..με ποιο σκεπτικό πήραν αυτό το βάρος; ποια ήταν πίσω από την θετική τους ψήφο η πολιτική σκέψη αυτής της στάσης τους.. από ότι έμαθα δεν εξήγησαν τους λόγους αυτής της θετικής τους ψήφου.. και απορώ αν για τον οποιοδήποτε λόγο το ΣτΕ απορρίψει τις αιτιάσεις του δήμου και δικαιώσει τον κύριο Ποθητάκη θα έρθουν να ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον από τους υπόλοιπους 24 δημοτικούς συμβούλους που τους πήραν στο λαιμό τους, περισσότερο το ξαναλέω όχι για το οικονομικό αλλά για το ηθικό κόστος του να ταλαιπωρείται ένας άνθρωπος τόσο καιρό.. κύριε Μπαράκο κύριε Μπόκαρη κύριε Πιλάτη μετά από αυτή την ανάρτηση Θα περιμένω τουλάχιστον μία εξήγηση για τη θέση σας και για τη στάση σας..
Υ.Γ. για όσους δεν ξέρουν την υπόθεση ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου είχε προκηρύξει ένα διαγωνισμό για να προσλάβει έναν νομικό σύμβουλο.. από όλες τις υποψηφιότητες το ΑΣΕΠ επέλεξε τον κύριο Ποθητάκη ο οποίος είχε όμως για τον κ Μπουραντά το ελάττωμα να είναι γιος ενός συμβούλου από την παράταξη του κυρίου Θωμά.. έτσι ξεκίνησε η οδύσσεια του διορισμού του.."

Ωστόσο να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος κος Θανάσης Μπουραντάς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα (24/1/2020) σε εννέα (9) μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος επειδή προσέλαβε δικηγόρο στην ΔΕΥΑΚΑ με μηνιαία αποζημίωση 2000 €, χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Αναλυτικότερα γι αυτό το θέμα διαβάζουμε σήμερα, στο ekimi-aliveri.gr :

"Εννιά (9) μήνες φυλάκιση στον Μπουραντά για παράβαση καθήκοντος, επειδή προσέλαβε δικηγόρο στη ΔΕΥΑΚΑ της αρεσκείας του με μηνιαία αποζημίωση 2.000€ δίχως να τηρήσει τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες. Αυτό αποφάσισαν πρωτόδικα τα δικαστήρια στις 24/1/2020. Μαζί με αυτόν ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών επιβλήθηκε και στα μέλη του ΔΣ του συνδυασμού του που ψήφισαν την πρότασή του.
Σήμερα (15-6-2021) στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παρατύπως και πάλι, κόντρα στα όσα προβλέπονται από τον νόμο, εισηγήθηκε την ανάθεση σε δικηγόρο των Αθηνών αντί του ποσού των 1.215€ να εκπροσωπήσει τον Δήμο στο ΣΤΕ ώστε να αποτραπεί η πρόσληψη μόνιμου δικηγόρου στο Δήμο, επειδή αυτή τη φορά δεν του αρέσει αυτός που βάσει των κριτηρίων που ο Νόμος θέτει, προκρίθηκε από τον δημόσιο διαγωνισμό που ο ίδιος ο Δήμος προκήρυξε στις 20-12-2016!
Όταν δε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Θωμάς επιμόνως του ζήτησε να αναφέρει στα μέλη της συνεδρίασης ποιες είναι οι αιτίες και οι λόγοι που θα επικαλεστεί ο Δήμος στο ΣΤΕ για να αποτρέψει την πρόσληψη, ο Μπουραντάς δεν είχε τι να απαντήσει πέρα από το να εξαπολύσει έξαλλος τους γνωστούς του μύδρους για τον πρώην Δήμαρχο.
Μάλιστα με αγενέστατο και προκλητικό τρόπο απαγόρευσε στην παριστάμενη στη συνεδρίαση επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κ. Θαλασσινού να λάβει το λόγο γι αυτό το θέμα.
Και το ερωτήματα που προκύπτουν:
1)Δεν έβαλε μυαλό με την προηγούμενη καταδίκη του για παρόμοιο θέμα?
2)Γιατί στερεί από τον Δήμο την δυνατότητα να έχει ένα μόνιμο δικηγόρο που τόσο ανάγκη τον έχει?
3) Τα μέλη του συνδυασμού του στην οικονομική επιτροπή που παρευρίσκοντο στην συνεδρίαση και ψήφισαν την παράτυπη πρότασή του δεν παραδειγματίστηκαν από την καταδίκη των συναδέλφων τους στο ΔΣ της ΔΕΥΚΑ? "
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια