Επαναλειτουργούν κλαμπ και κέντρα διασκέδασης από Παρασκευή 2/7


Μεγάλες αλλαγές έρχονται σε όλη την αγορά και στην εστίαση με μαγαζιά δύο ταχυτήτων. Τα covid free και τα μεικτά. Μάλιστα ανοίγουν από την Παρασκευή 2 Ιουλίου
 κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης από αυτή την Παρασκευή κέντρα διασκέδασης και κλαμπ ανοίγουν με πληρότητα 25% - μόνο τα υπαίθρια.

Από 15 Ιουλίου οι πληρότητες αυξάνονται δραστικά για τα μαγαζιά που θα δηλώσουν στην πλατφόρμα ότι είναι για εμβολιασμένους.

Προσοχή. Τα κέντρα ανάπτυξης και τα κλαμπ ανοίγουν την Παρασκευή με rapid test ή για εμβολιασμένους.

Μάλιστα θα υπάρχουν και όρθιοι.

Θα έχουμε κλειστούς χώρους (εστιατόρια, κινηματογράφους) και ανοικτούς χώρους (γήπεδα) στους οποίους θα υπάρχει διαβάθμιση: θα μπορούν να είναι αμιγώς εμβολιασμένων ή μεικτοί χώροι, ανακοίνωσε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Στους πρώτους θα μπορούν να είναι εμβολιασμένοι (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και όσοι έχουν νοσήσει προ εξαμήνου). Στους δεύτερους θα μπορούν να βρίσκονται όσοι έχουν κάνει τεστ.

Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θα εντάξει την επιχείρησή του. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα. Θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο.

Στους χώρους εμβολιασμένων η χωρητικότητα θα είναι 75-85% για τους μεικτούς 25-75% της πληρότητας.

Στους πρώτους δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας που θα υφίσταται στους δεύτερους.

Θα υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων και θα γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία.

Οι κλειστοί χώροι και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης (γήπεδα) θα ανοίξουν από 15 Ιουλίου. Οι κλειστοί κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν 1η Ιουλίου. Στις 15 Ιουλίου οπότε θα υπάρξει η πλατφόρμα θα μπορούν να επιλέξουν σε πια κατηγορία θα ενταχθούν ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα η χωρητικότητα.