Παροπλισμένα τα πυροσβεστικά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Ανικανότητα ή Αδιαφορία ;


Αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιά, στο επίπεδο (3), αυτό το Σάββατο 26/6. 
Υπεραυξημένος ο κίνδυνος στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου καθότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του eviaxpress.gr, τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο δήμος είναι χαλασμένα και παροπλισμένα στο αμαξοστάσιο. Βέβαια το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα μπορεί να μετακινηθεί και να μεταφέρει νερό αλλά δεν διαθέτει καθόλου μάνικες, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Λειτουργεί μόλις ένα πολυμηχάνημα, το οποίο είναι και καταστροφέας και δεν είναι κατάλληλο για κατάσβεση πυρκαγιάς αλλά μόνο για μεταφορά νερού και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα στο Αλιβέρι αλλά δυστυχώς είναι και αυτό χωρίς μάνικες και το χρησιμοποιούν ως επί το πλείστο για να πλένουν τα απορριμματοφόρα.

Φτάνουμε κιόλας στο τέλος του πρώτου μήνα από τους τρεις επικίνδυνους μήνες του καλοκαιριού. Οι απορίες και τα ερωτηματικά για τα χαλασμένα - παροπλισμένα πυροσβεστικά στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά και αδιανόητα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η δημοτική αρχή φέρνει στην συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2021 στο Δ.Σ θέμα συζήτησης : " Λήψη απόφασης περί έγκρισης σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας Δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου."