Εορτή της Αγίας Τριάδος στην Αμπουδιώτισσα της Σέτας


Με ιδιαίτερη πανηγυρική λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις 21 Ιουνίου η διπλή εορτή με την  συμπίπτουσα  επέτειο των εγκαινίων του ευρισκομένου στην ελατοσκεπή τοποθεσία των αιωνόβιων πλατάτων και τρεχούμενων νερών της Αμπουδιώτισσας στην ορεινή Σέτα του Δήμου Ερέτριας του φερωνύμου  ιερού ναού Αγίας Τριάδος - Παναγίας Αμπουδιώτισσας επι τη ευκαρία της εορτής της Αγίας Τριάδος.

Ο  ιερός ναός εγκαινιάστηκε στις 21 Ιουνίου  του έτους 1979 από τον μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α'  (Βέργη) ενώ παραπλεύρως του ιερού ναού δεσπόζει το εκκλησάκι της Παναγίας Αμπουδιώτισσας.

Η επετειακή Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία της συμπληρώσεως των 42 ετών από τον εγκαινισμό του Ιερού Ναού συνέπεσε και συνεορτάσθηκε φέτος με την δεσποτική εορτή της Αγίας Τριάδος.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σακελλάριος  Δημήτριος Αργύρης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και Τοποτηρητής της ενορίας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη και Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Ιωάννου Σταμέλου κ. Σταματίου Κοκκάλα που έψαλαν θαυμάσια τους πανηγυρικούς ύμνους της δεσποτικής εορτής.

Παρών έδωσαν  ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελία Αργύρη καθώς επίσης πολλοί πιστοί και παραθεριστές για το 3ήμερο  της εορτής προσήλθαν με τάξη και ευλάβεια  ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων εναποθέτοντας τα αιτήματα τους προς τριαδικό θεό και να αντλήσουν το ύδωρ απο την πηγάζουσα  πηγή του ιερού ναού.

Μετά πέρας της Θείας Λειτουργίας ο αιδεσιμολογιώτατος  π. Δημήτριος κλείνοντας την εόρτιο ταύτην ημέρα αλλά και την επέτειο των εγκαινίων ετέλεσε εις μνημόσυνο αιώνιο  ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α' (Βέργη) του  τελέσαντος των εγκαινίων του ιερού ναού.


Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.