Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με μουσική, μάσκες και καλό καιρόΕτοιμάζουμε σακίδια ή βαλίτσες καθώς όλα δείχνουν πως  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021, όλα θα συνωμοτήσουν για να είναι άνετη και άκρως καλοκαιρινή, η όποια απόδραση καθώς  ο καιρός αλλάζει και θα είναι καλός.

Η κακοκαιρία  θα διατηρηθεί και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα υπάρξει βελτίωση που θα γίνει πιο αισθητή την Πέμπτη με αύξηση της θερμοκρασίας για να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, οπότε και ένα καλοκαιρινό τριήμερο.

Ωστόσο,  η μουσική επιστρέφει στην εστίαση αλλά και η ελευθερία στην  κινητικότητα των πολιτών να επεκτείνεται χρονικά. Παραμένουν  τα μέτρα όπως η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και το όριο επισκεπτών – πελατών για να αποφεύγονται οι συγχρωτισμοί που ενισχύουν  τον φονικό ιό και  τη μετάδοσή του.

Το σημαντικότερο άλμα ελευθερίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου, καθώς το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη και οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα, καθώς θα διευκολύνονται σημαντικά τα ταξίδια. Στη χώρα μας, την ίδια ημέρα προσανατολίζεται η πλήρης άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο που θα ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις, καθώς οι δεξιώσεις θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 300 άτομα και φυσικά με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, καθώς εξετάζεται το  σενάριο από τις αρχές του Ιουλίου να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με στόχο την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.

Από σήμερα επανακκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ, ενώ πρεμιέρα κάνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους μαθητές που θα συμμετέχουν να έχουν κάνει μία ημέρα πριν υποχρεωτικά self test.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια