Η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής καίει σπίτια και αυτοκίνητα -Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112- Διακοπή κυκλοφορίας
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στον δήμο Διονύσου, και συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε τους φράχτες των σπιτιών στη Ροδόπολη και καίει κατοικίες και αυτοκήνιτα ενώ επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Λόγω της αυξημένης επικυνδινότητας έχει ενεργοποιηθεί το «112» για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής

Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.


Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Παράλληλα, μέσω δεύτερου μηνύματος από το 112, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.Σημειώνεται επίσης ότι εξαιτίας της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1) Στην Οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και

2) Στην Οδή Αγίου Ιωάννου από την Οδό Κωνσταντινουπόλεως

Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 εναέρια μέσα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, καθώς επίσης 68 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.