Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Λαογραφικού Μουσείου « Η συμβολή της Εύβοιας στο 1821»


Το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας συμμετέχοντας   στον  Πανελλήνιο εορτασμό για τα 200 χρόνια από  την Επανάσταση του 1821, εγκαινίασε την Τετάρτη 21 Ιουλίου το απόγευμα, την έκθεση με θέμα « Η συμβολή της Εύβοιας στο 1821».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στη Χαλκίδα και την τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Νικηφόρος Ευστάθιου , Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδας, Αρχιμανδρίτης Έξω Παναγίτσας και Προϊστάμενος ορφανοτροφείου, η κα. Δήμητρα Σακελλαράκη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας και πρώην βουλευτής Ευβοίας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελιμνίων κα Χαρούλα Μπελάρα Βλαχάκη, ο κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης δάσκαλος, συγγραφέας Πρόεδρος φίλων "Γιάννη Σκαρίμπα", η κα Ολυμπία Μπισκίνη Πρόεδρος συλλόγου «Απόλλων Μουσιγέτης», η κα. Σούλα Γαλάνη μέλος της διοικούσας επιτροπής του μουσείου.

Η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κα. Ουρανία Κομπορόζου μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου κας. Σακελαράκη, του πρώην βουλευτή κου. Παπαγεωργόπουλου και του αξιότιμου Αρχιμανδρίτη, προχώρησε σε αναλυτική περιγραφή των εκθεμάτων κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πραγματική Σημαία της Εύβοιας. Επίσης ανακοίνωσε πως του χρόνου, το 2022 με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου θα γίνουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις.
Επί της υποδοχής ήταν η κα. Φλουτσάκου Παπά Μαρία και η κα. Ρία Μπάκα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία ήταν λιτή λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, ακολούθησε κέρασμα για τους παρευρισκόμενους το οποίο προσέφερε ο σύλλογος «Απόλλων Μουσιγέτης» και η κα. Ολυμπία Μπισκίνη.