Σπανός και Κελαϊδίτης σήμερα στο Στόμιο Οξυλίθου ανακοίνωσαν τη συμβασιοποίηση του έργου του οδικού δικτύου Στόμιο Πλατάνα- Σε 2,5 χρόνια η ολοκλήρωση
Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 23/7 επίσκεψη στο Στόμιο Οξυλίθου, όπου ανακοίνωσαν τη συμβασιοποίηση του έργου του Οδικού Δικτύου Στόμιο Πλατάνα προϋπολογισμού 15 εκατ ευρώ.

Επισήμαναν πως το ποσό αυτό έχει εξασφαλιστεί.
Οι παρεμβάσεις αφορούν την αντιμετώπιση των διαβρώσεων από την πλευρά της θάλασσας με φρεατοπασσάλους και την αντιμετώπιση από την πλευρά του βουνού με τοιχεία αντιστήριξης.
Η διάρκεια του έργου θα είναι 30 μήνες δηλαδή 2,5 χρόνια ενώ έχουν προβλέψει να μην κλείνει ο δρόμος κατά τις χρονικές περιόδους που παρουσιάζεται τουριστική κίνηση.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς ο αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεόδωρου ο αντιδήμαρχος έργων κ. Νίκος Μπαράκος, η επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο πρόεδρος της κοινότητας Κύμης κ. Αγγελής Μαργέλης, η πρόεδρος της κοινότητας Οξυλίθου κα Κλαίρη Κατσαρή, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Κουλουρίδου Ειρήνη και Κουτέλου Αικατερίνη ενώ στην συνάντηση ενημέρωσης παρίσταντο ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Ευάγγελος Κούκουζας και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο αν. συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλιβερίου κ. Γεώργιος Θαλασσινός και ο καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σχολιάζει :

"Επιτέλους ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) που πηγαίνοερχονται στην Κύμη (αλλά και στη Σκύρο μέσω του διευρωπαϊκού λιμανιού της Κύμης) συμβασιοποιήθηκε. Αναμένουμε το ξεκίνημά του ,την άμεση υλοποίηση του.
Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των εργασιών. Το περιμένουμε χρόνια. Ας μη συμβούν αλλά ατυχήματα!"