Φτάσαμε τα 3.000 κρούσματα νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε επισημαίνει ο καθηγητής Θωμαΐδης


Για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια που επιβεβαιώνεται όπως είπε από τις μετρήσεις στα λύματα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (14/7) ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης.


«Η μεγάλη διασπορά του ιού, ξεκινά από την Αττική και δύο περιοχές στην Κρήτη αλλά επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, Λάρισα, Θεσσαλονίκη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης στα λύματα της Αττικής το ιικό φορτίο διπλασιάστηκε σημειώνοντας αύξηση κατά 105%.

«Σε διάστημα δύο εβδομάδων, η αύξηση ιικού φορτίου ξεπερνά το 170%» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν αντίστοιχη θα είναι και η αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα ο Νίκος Θωμαΐδης υπογράμμισε πως οι μετρήσεις αυτές δεν οδηγούν αναλογικά σε διπλασιασμό και πως οι αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται και από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται.

«Ήρθε πολύ πιο νωρίς από ότι περιμέναμε το νούμερο 3.000» τόνισε αναφερόμενος στα 3.109 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη (13/7) ο ΕΟΔΥ και θύμισε πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι θα φτάναμε σε τέτοιους αριθμούς στις αρχές Αυγούστου.

Μιλώντας για το εφιαλτικό σενάριο που διατύπωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για 15.000 με 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο, ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε ότι φυσικά και μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν δεν εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι.

Επανέλαβε ότι τα τρία όπλα που έχουμε στα χέρια μας είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, η αυξημένη ιχνηλάτηση και ο περιορισμός των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια