Εξοργισμένοι κάτοικοι του Αγίου Λουκά καταγγέλλουν τον αποκλεισμό της πλατείας από τραπεζοκαθίσματαΗ καλοφημισμένη πλατεία του Αγίου Λουκά του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με τα υπέροχα ταβερνάκια της,  που καταφέρνουν με τα εκλεκτά μεζεδάκια τους και την παραδοσιακή τους κουζίνα να προσελκύουν ανθρώπους από πάρα πολλά μέρη και εκτός της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται να περνά ένα δύσκολο στάδιο, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζονται στην σωστή και νόμιμη χωροταξική τοποθέτηση  των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης.

Να σημειωθεί πως πέρυσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας από το δήμο Κύμης Αλιβερίου, ο οποίος αμέσως μετά προχώρησε στην  παραχώρηση, μέρους του κοινόχρηστου χώρου, που αναλογούσε στα τρία καταστήματα, προκειμένου να τοποθετήσουν τα τραπέζια και τα καθίσματα που δικαιούνται για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. 
Μάλιστα στο κάθε ένα από τα εν λόγω  κατάστηματα, αναλογούν 12 τ.μ ενώ με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας για την  COVID-19, ο δήμος διπλασίασε τα τετραγωνικά και  παραχώρησε από 25τ.μ στο κάθε κατάστημα. 
Όμως καταγγελίες, για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου έχουν γίνει από αρκετούς δημότες αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ελεύθερος για να κινηθούν οι ίδιοι ή για να παίξουν τα παιδιά τους εξαιτίας της υπερβολικής κάλυψης του χώρου από τα καταστήματα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες για τον ίδιο λόγο καταγγελία έχει καταθέσει  και η  δημοτική αρχή. 
 Ωστόσο  σε επικοινωνία που είχε το eviaxpress.gr με τον πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Λουκά, κ. Γιάννη Ξύγγη, σχετικά με το φλέγον θέμα,δεν μας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αλλά και ούτε τις αρνήθηκε. Αρκέστηκε να απαντήσει λιτά : 
"Η δημοτική αρχή  έχει πράξει τα δέοντα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν το λόγο να διευθετήσουν την κατάσταση".
Οι καταγγέλλοντες περιμένουν να παρέμβει άμεσα η αρμόδια αρχή και να επιβάλλει την τάξη χωρίς να χάνεται περισσότερος χρόνος  και να κωλυσιεργούν  καθώς διαπιστώνουν  να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα τραπεζοκαθίσματα, με τοποθέτηση επιπλέον και την  κατάσταση να  ξεφεύγει από κάθε όριο.