Γεώργιος Θεοδώρου : Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση είπαν ΝΑΙ για νέες ανεμογεννήτριες στο Καλέτζι [ΦΩΤΟ]

 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Κύμης Αλιβερίου  "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ", κ. Γεώργιος Θεοδώρου, λίγες ημέρες μετά την τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζει την εξέλιξη της συζήτησης  και την ψηφοφορία  του θέματος σχετικά με  το αίτημα της τοπικής  κοινότητας Καλετζίου, που ομόφωνα ζήτησε από το Δήμο να συνδράμει, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την τοποθέτηση περισσότερων ανεμογεννητριών στην περιοχή του.

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου του κου Θεοδώρου αναφέρει : 

 Συζήτηση και πάλι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2021 για τις ανεμογεννήτριες. Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καλετζίου, με ομόφωνη απόφασή του, τάσσεται κατά της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών, στις ήδη 19 εγκατεστημένες, στην περιοχή του και ζητά από το Δήμο να συνδράμει, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση όμως είχαν άλλη άποψη και είπαν Ναι στις νέες ανεμογεννήτριες στο Καλέτζι ο καθένας με τον τρόπο του.

     Πιο συγκεκριμένα. Η δημοτική αρχή δεν έφερε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ομόφωνο αίτημα της Κοινότητας Καλετζίου, απαξιώνοντας έτσι τους κατοίκους – δημότες του. Άλλωστε δεν είναι η μοναδική φορά που δεν φέρνει ένα θέμα επειδή δεν της αρέσει. Το φέρνει, προς τιμή της, σύσσωμη η αντιπολίτευση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος μας άφησε εμβρόντητους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «αυτές οι κινήσεις είναι ανόητες», «στρέφουν το λαό εναντίον αυτής της καθαρής ενέργειας», «δεν με ενδιαφέρει πόσες έχουν τοποθετηθεί», «μόνο σε περιοχές Νατούρα είμαστε αντίθετοι», «αυτοί που κάνουν αυτή τη συζήτηση, δημιουργούν ένα κλίμα εναντίον μιας ενέργειας η οποία είναι δική μας».  Τη χαριστική βολή έδωσε σύμβουλος της διοίκησης λέγοντας πως, «το κάνουν για τη δική τους προβολή». Κανείς άλλος δεν μίλησε από τους κατά τα άλλα λαλίστατους. Σιώπησαν για μια ακόμη φορά, αφήνοντας τους «επενδυτές» να ξεζουμίζουν και να λεηλατούν το Νομό και το Δήμο μας. Τι 19  τι  49, τι κι αν χρειαστεί να μπουν κι άλλες. Περίσσιο θράσος που το καλύπτουν με το μανδύα της δήθεν ειλικρίνειας και σταθερής θέσης και φαίνεται πως περιμένουν κιόλας να τους χειροκροτήσουν γι’ αυτό!!!

     Δυστυχώς είναι γνωστές σε όλους οι θέσεις και οι πρακτικές της Δημοτικής Αρχής. Ας αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη των λόγων τους και των πράξεών του. Αν μπορούν να καταλάβουν το βάρος αυτής της ευθύνης.

     Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η τελική φάση της ψηφοφορίας.  Μετά από μια διαδικασία με ανούσιες αντιπαραθέσεις και κορώνες, ακολούθησε ψηφοφορία και μάλιστα ονομαστική, όπως ζήτησε ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης.  Το Συμβούλιο παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Τόσοι απέμειναν!!! Δυστυχώς αποχώρησαν 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 6 από την Μείζονα Αντιπολίτευση, 1 από την Ελάσσονα και 1 από την Ήσσονα!!! Έτσι με ψήφους 8 (της Συμπολίτευσης), έναντι 6 και ενός παρών, απορρίφθηκε η πρόταση βάσει της οποίας η αντιπολίτευση ζητούσε να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ, όπως Ομόφωνα είχε αιτηθεί το Τοπικό Συμβούλιο Καλετζίου. Τόση αξία είχε γι’ αυτούς το αίτημα των κατοίκων του Καλετζίου τελικά!!!

    Μόνο απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η στάση αυτή των δημοτικών συμβούλων. Κι όσο κι αν νομίζουν ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν τους δημότες, με το ρόλο που ο καθένας υποδύθηκε σε αυτή την θεατρική παράσταση (δημοτικό συμβούλιο 1ης Ιουλίου), βοούν τα ερωτηματικά των δημοτών απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

·      Γιατί αποχωρήσατε κύριοι Σύμβουλοι πριν τη λήξη της συνεδρίασης (γίνεται κατά κόρον) και τι κάνετε κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτό;  Δεν γνωρίζετε τις υποχρεώσεις σας;

·      Πώς αποχωρείτε πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος; Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών; Τι έχετε να πείτε στους κατοίκους του Καλετζίου αλλά και σε όλους τους δημότες;

·      Πώς είναι δυνατόν να φέρνετε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να μην κάθεστε να ψηφίσετε; Να πάρετε θέση; Είναι φανερό ότι έχετε δρομολογήσει να έχετε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

·      Ακόμα και η πάντα καλά διαβασμένη αντιπολίτευση είχε την πλειοψηφία να στηρίξει το θέμα  και όμως με τις αποχωρήσεις των συμβούλων της το έχασε. Δεν γνώριζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πόσοι σύμβουλοι της παράταξής του παρακολουθούσαν το συμβούλιο, όταν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν  σε πολιτική ήττα και να ακυρώσουν το αίτημα του Τοπικού συμβουλίου Καλετζίου; Θέατρο και υποκρισία. Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο

     Παράδοξα και ανερμήνευτα; Όχι βέβαια. Σοκαριστικά και τραγικά ναι. Παραταξιακά παιχνίδια και μεγάλα συμφέροντα παίζονται στις πλάτες των δημοτών. Θλιβερά δυστυχώς είναι όσα περνούν από το μυαλό μας βλέποντας την υποκριτική στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Εμείς ως Δημοτική Παράταξη έχουμε εκφράσει και εκφράζουμε και πάλι ξεκάθαρα την άποψή μας. Φτάνει πια! Καμιά ακόμη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και σε ολόκληρη την Εύβοια. Το νησί μας συμβάλλει με το 43% της παραγωγής στην αιολική ενέργεια του συνόλου της χώρας, ποσοστό πολύ περισσότερο από αυτό που του αναλογεί. Έχουμε κάνει και με το παραπάνω το καθήκον μας. Στηρίζουμε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλετζίου . Ήλιο και αέρα ευτυχώς δεν έχει μόνο η Εύβοια αλλά όλη η Ελλάδα.

  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια