Νίκος Μαστροκώστας : "Σοβαρό θέμα με τα κουνούπια στα χωριά περιμετρικά της λίμνης του Δύστου"


Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαστροκώστας με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, μιλά για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής του Δύστου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαστροκώστας σημειώνει :
"Σοβαρό θέμα με τα κουνούπια στα χωριά περιμετρικά της λίμνης του Δύστου , και σε όποια άλλη περιοχή του Δήμου μας διαπιστώνεται έντονο πρόβλημα .
Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση καταρχήν στους δύο κυρίους, τον δεύτερο τον είδα από κοντά .
Όλα αυτά τα έθεσα στους υπεύθυνους εδώ και δύο μήνες αλλά και πριν από λίγο , είμαστε σε συχνή επαφή με το δήμαρχο με περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας , αντιπεριφερειάρχη υγείας Στερεάς Ελλάδας και υπεύθυνο για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ακόμα και πριν μισή ώρα.


Το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο ,πολυσύνθετο και πρέπει να γίνει καταπολέμηση σε όλα τα επίπεδα για να φέρει αποτελέσματα .
Από περιφέρεια, δήμο , παραγωγούς γεωργικών προϊόντων των χωριών περιμετρικά της λίμνης και σε όποια άλλα χωριά του δήμου και ακομα από τους κατοίκους των χωριών . Μετά από μεγάλη συζήτηση που είναι πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό με τον υπεύθυνο καταπολέμησης μου είπε ότι θα κάνει τις επόμενες μέρες χαρτογράφηση της περιοχής με ντρόουν για το που υπάρχουν εστίες από νερόλακους, καλλιέργειες, και ότι άλλο, με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα υπάρξει ποιο ξεκάθαρη γνώση του προβλήματος και θα γίνει ενημέρωση των φορέων, γεωπόνων , Παραγωγών και κατοίκων της περιοχής για συλλογική προσπάθεια, γιατί και εκεί που ποτίζουμε σπίτι μας , το γκαζόν , τα περιβόλια που βάζουμε σπίτι μας και ειδικά οι βόθροι μέσω των εξαεριστικων ειναι όλα εστίες παραγωγής κουνουπιών καθώς και τα φρεάτια ομβρίων . Από ένα εξαεριστικό βόθρου μέσω του βόθρου μπορεί να παραχθούν 7.000 νέα κουνούπια .
Αναμένουμε. Προς το παρόν θα ραντίζουν δύο φορές την εβδομάδα .
Υπάρχει εφαρμογή της εταιρείας ψεκασμού την οποία μπορεί να κατεβάσουν όλοι οι πολίτες κι όπου βλέπουν ότι υπάρχουν εστίες με νερό έως μία εβδομάδα μπορούν να στείλουν μήνυμα από την εφαρμογή για να συμπεριληφθεί και αυτή η περιοχή σε επόμενο ράντισμα. Αυτό βοηθά και την εταιρεία ψεκασμών αλλά και την καλύτερη αντιμετώπιση για καλό όλων μας. Η εφαρμογή λέγεται kounoops!
Ωστόσο σε αυτές τις περιοχές καλό θα είναι όταν βγαίνουμε βόλτα να βάζουμε κουνουπέλαιο και μακριά ρούχα για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα."Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια