Ε' Κυριακή Ματθαίου και Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους - Λευκών Αυλωναρίου και ετέλεσε την Θεία Ευχαριστία με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και ακολούθως προέστη του Ιερού Μνημόσυνου της Καθηγουμένης Ευπραξίας Μοναχής επί τη εορτής της Οσίας μητρός ημών  Ευπραξίας δια των ονομαστηρίων της αοιδίμου Καθηγουμένης καθώς επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης.

Στην Θεία Ευχαριστία παρέστη η Καθηγουμένη Θεολογία Μοναχή με της συνοδείας και οι πιστοί που συμμετείχαν ιστάνενοι των υγειονομικών διατάξεων.
Εκ του αναλογίου της ιεράς μονής έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου μετά της μοναστικής αδελφότητος.
Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Βέλους Αλιβερίου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ/ Νικόδημο Πόγκα των ιερέων και Διακόνων.Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ και ευλογών τους προσφερθέντες άρτους  ευχόμενος καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους πιστούς και των αρχών του Δήμου Αλιβερίου.
Επίσης η εορτή της Αγίας Παρασκευής εορτάσθηκε στον φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι της ενορίας του Καδδίου - Κονιστρών όπου κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ χοροστάτησε ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριο Καπενή τον Οικονόμο Ευάγγελο Σκιάνη εφημέριο Αγίου Βλασίου  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ευλογών τους άρτους και ευχόμενος καταλλήλως προς τους πιστούς.
Συν θεώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ θα μεταβεί στην Χαλκίδα  μετά της ευγενούς  προσκλήσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ώστε να προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου  και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως των Χαλκιδέων.