Δήλωση βουλευτή Αποστόλου για επίσκεψη Μητσοτάκη: "Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας- Παλιές Μεθοδεύσεις"


Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε τα εξής : 
Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χαλκίδα είχε ένα χαρακτηριστικό, την πρωτοφανή αστυνομοκρατία σε όλους τους χώρους εργασίας του νοσοκομείου χαλκίδας.

Ο πρωθυπουργός, όπως και τα στελέχη της κυβέρνησής του, αρέσκονται στα εύκολα, της επικοινωνιακής διαχείρισης, όμως αποφεύγουν να απαντήσουν στα ουσιώδη και κρίσιμα ερωτήματα του ελληνικού λαού.


Εν προκειμένω, η προβληματική λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, έχει απασχολήσει τον ευβοϊκό λαό και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ερωτήματά μας, δικά μου και άλλων συναδέλφων, έχουμε απευθυνθεί πλειστάκις προς τον Υπουργό Υγείας, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση.

Το νέο, σύγχρονο στα χαρτιά, νοσοκομείο Χαλκίδας, στην πραγματικότητα έχει άμεση αναγκη απο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς, ενώ έχουν αναπτυχθεί τα ανάλογα ιατρικά τμήματα, δεν υπάρχει προσωπικό να τα στελεχώσει! Επιπλέον, η εκβιαστική κίνηση του υπουργείου να μετατρέψει εν τοις πράγμασι το νοσοκομείο Χαλκιδας σε κλινική covid, αυξάνοντας τις κλίνες απο 60 σε 94, ενώ ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, δεν ξεπερνούν τις 50, ουσιαστικά απέκλεισε τη δυνατότητα αντιμετώπισης άλλων ιατρικών περιστατικών, καθώς και εξήντλησε τις δυνάμεις του έμψυχου δυναμικού του νοσοκομειου.

Τόσο οι ασθενείς, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.


Και ερχόμαστε πλέον αντιμέτωποι, με βεβαιότητα, με νέο κύμα πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη και το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της περιφέρειάς μας. Πώς θα προστατευτεί το αγαθό της δημόσιας υγείας; 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σ' αυτά. Απαθανατίστηκε πάλι, ευδιάθετος και ικανοποιημένος από την κυβερνητική διαχείριση, όντας αποκομμένος και απομονωμένος πλήρως από την πραγματικότητα.


Εμείς όμως; Εμείς στεκομαστε στο πλάι του προσωπικού του Νοσοκομείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε απαντήσεις, δεσμεύσεις και ορθολογική διαχείριση.

Δε μένουμε στην εικόνα. Ζητάμε την ουσία. Δε μένουμε στην κριτική. Απαιτούμε άμεσες λύσεις.