Συναγερμός στην Πούντα Παναγιά για την αποτροπή της μετεγκατάστασης ιχθυοτροφείων στην περιοχή

O Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πούντα Παναγιά, ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπουτσής, το Διοικητικό Συμβούλιο, και τα μέλη του εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στη μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοτροφείου  πολύ κοντά στον οικισμό Πούντας στη θέση Μπογαζάκι, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. 
 
Η περιοχή μας είναι χρόνια τώρα πολλαπλά επιβαρυμένη περιβαντολλογικά από την  λειτουργία της ΑΓΕΤ αλλά και από  υπάρχουσες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών κοντά στο Μηλάκι. Όμως κάθε παραγωγική δραστηριότητα πρέπει να εξασφαλίζει μία ισόμετρη ανάπτυξη και  πρώτα από όλα τη λαϊκή ευημερία. 


 
Δεν μπορεί να μπαίνει η υγεία μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων που για την εξυπηρέτηση των κερδών του ανοίγει,κλείνει,μεταφέρει παραγωγικές μονάδες χωρίς να υπολογίζει τίποτα.  Πολύ περισσότερο που σχεδιάζει να μεταφέρει συγκεντρωμένα όλα τα κλουβιά των ιχθυοτροφείων  σε ένα πάρα πολύ μικρό κόλπο που τα ίδια τα θαλάσσια ρεύματα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον καθαρισμό του  επιβαρύνοντας αντίστοιχα τους κατοίκους της περιοχής, προσβάλλοντας το φυσικό της κάλλος. Η παραγωγική δραστηριότητα μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί ως έχει.
 
Σαν σύλλογος προειδοποιούμε ότι τέτοιες ενέργειες θα μας βρουν αντίθετους! 
Απαιτούμε από την επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας και το Περιφερειακό  Συμβούλιο να μην κάνουν αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα μετεγκατάστασης!
Σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη.