Η ταινία "Το Βανκούβερ" που γυρίστηκε στο Μηλάκι Αλιβερίου προκρύθηκε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας

Βανκούβερ καλεί Δράμα !
Μόλις εχθές Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας!


Σε αυτό θα συμμετάσχουν 30 Έλληνες μικρομηκάδες με ταινίες που αναμένουμε όλοι. Από τις 247 ταινίες που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν να διαγωνισθούν 30 ταινίες: 24 μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές με τις γυναίκες δημιουργούς να υπερτερούν αυτή τη φορά.

Ανάμεσά τους και η Άρτεμις Αναστασιάδου με «το βανκούβερ», ταινία που είχε παρουσιάσει εξαιρετικά ως ιδέα ακόμη στο Olympia Creative Ideas Pitching Lab. «Μια ταινία για δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. Το βανκούβερ, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, γίνεται το χρονικό μιας εξαφάνισης»…
Δείτε εδώ όλες τις ταινίες και τους δημιουργούς που συμμετέχουν:

Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Βανκούβερ", έγιναν το περασμένο καλοκαίρι του 2020, στον οικισμό και στην παραλία Μηλακίου, με φόντο το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Η μικρή πρωταγωνήστρια της ταινίας αλλά και πολλοί από αυτούς που υποδίονται κάποιο ρόλο στην ταινία, είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.
Πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες, τα καταστήματα και οι πολίτες που συνέβαλαν προσφέροντας την πολύτιμη βοήθειά τους, σε πολλές από τις ανάγκες που απαιτούσαν τα γυρίσματα της ταινίας.
Αμέσως μετά την προβολή του Βανκούβερ στο Φεστιβάλ της Δράμας, η παραγωγή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την προβολή του, στο Αλιβέρι.