Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης γράφει στα ΝEA : "Πρόγραμμα διαμόρφωσης της προοδευτικής συμμαχίας με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή "


Με τον  τίτλο "Πρόγραμμα διαμόρφωσης της προοδευτικής συμμαχίας με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή"
παρουσιάζει άρθρο στα "ΝΕΑ"  ο Βουλευτής Ευβοίας, αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών &

υπεύθυνος Τοπ. Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

 
Πιθανόν όλοι μας, μετά από ένα και πλέον έτος πανδημίας να έχουμε πραγματικά κουραστεί από την επιβεβλημένη για υγειονομικούς λόγους κοινωνική απόσταση και τις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις και τα τηλεσυνέδρια, αλλά κανείς από τους 2.375 συνέδρους που έλαβαν μέρος στην τριήμερη πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη δεν μπορεί να πει ότι δεν χάρηκε από την ειλικρινή διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
 
Οι υγειονομικές συνθήκες  δημιουργούν καινούργια δεδομένα, στα οποία όμως το κόμμα μας ανταποκρίθηκε πλήρως, με την επιτυχημένη ψηφιακή διαδικασία να αποδεικνύει εμπράκτως ότι μπαίνουμε σε νέα τροχιά.
 
Ο διάλογος και οι συζητήσεις σε όλα τα θεματικά τραπέζια εξήγαγαν ένα κεντρικό συμπέρασμα, μία κεντρική στόχευση για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Την ανάγκη για συσπείρωση του προοδευτικού κόσμου, με σκοπό η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ευημερία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
 
Το κόμμα εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος, γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη οι θέσεις και οι προτάσεις μας να φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά.  
 
Μέσα από μια δημιουργική και ενδελεχή συζήτηση με τους ανθρώπους της εργασίας, της υγείας, τους αγρότες και όλες τους παραγωγικούς τομείς, αλλά, κυρίως, με τη νέα γενιά που εκείνη θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις για το μέλλον της, να επιδιώξουμε τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος, που θα ανατρέψει τη συντηρητική πορεία της πατρίδας μας.
 
Στο σχέδιο για την επόμενη ημέρα και στη συζήτηση του προγράμματος δεν μπορεί απουσιάζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε ξεκινήσει έναν ευρύ διάλογο για την αυτοδιοίκηση επί τη βάσει των προγραμματικών μας θέσεων, με όλους τους προοδευτικούς πολίτες και τους ανθρώπους της. Με σκοπό να υπάρξουν προοδευτικές συσπειρώσεις με φόντο τον διάτρητο συνταγματικά εκλογικό νόμο, και με γνώμονα την ενίσχυση του ρόλου της αυτοδιοίκησης, με εκχώρηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων σε όλες τις τοπικές κοινότητες, του Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
 
Η προοδευτική ανασυγκρότηση της κοινωνίας θα επιτευχθεί από κάτω προς τα πάνω. Από τις τοπικές κοινότητες, τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας, εξ’ ου και η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας να κρατήσει στη συντήρηση την τοπική αυτοδιοίκηση με τον νέο εκλογικό νόμο που κυριολεκτικά την επιστρέφει στις νοοτροπίες του 2006.
 
Όμως η χώρα μας από τότε έχει αλλάξει, έχει βιώσει απανωτές οικονομικές κρίσεις, τις οποίες, να μην ξεχνάμε, η προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αφήσει στο παρελθόν και τώρα βιώνει μία υγειονομική κρίση, την οποία η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, μόνο ως ευκαιρία τη λογίζει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
 
Τα συμφέροντα αυτά, βέβαια, δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αυτό είναι κάτι που  οι πολίτες μέρα με τη μέρα το νιώθουν και το αντιλαμβάνονται με αποτέλεσμα σταδιακά και για την ώρα αθόρυβα να συγκροτείται ο έτερος πόλος, ο προοδευτικός, που θα αντισταθεί στο μέλλον στις πεποιθήσεις  της Νέας Δημοκρατίας και θα σταθεί ανάχωμα στην οπισθοδρομική αντίληψή της για την κοινωνία μας.
 
Ο κόσμος αλλάζει, όπως βλέπουμε από την τωρινή πολιτική των ΗΠΑ, και προχωράει αφήνοντας πίσω νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, όπως την ανταγωνιστικότητα της φθηνής εργασίας και την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος μόνο ως πηγή κέρδους. Η Νέα Δημοκρατία όπως φαίνεται από τις πολιτικές της είναι προσκολλημένη στο παρελθόν και θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει και την κοινωνία μας εκεί.
 
Στο χέρι μας, όμως, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να εργαστούμε και να πείσουμε ότι υπάρχει ένα υλοποιήσιμο προοδευτικό πρόγραμμα διαμορφωμένο με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ίδια την κοινωνία.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια